Nova S / Obračuni u Novom Pazaru usledili posle zaplene kokaina

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Inspektori novopazarske policije Emir H. i Edib G. koji su pre tri dana, nakon poslednjeg oružanog obračuna u tom gradu suspendovani s posla “zbog povrede radnih dužnosti”, do sredine avgusta bili su inspektori za droge u PU Novi Pazar, ali su nakon zaplene 1. avgusta premešteni u Odsek za suzbijanje imovinskih delikata, odnosno u Odsek za krvne i seksualne delikte, zbog njihove, ali i bezbednosti njihovih porodica. Naime, prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, nakon dužeg operativnog rada, oni su tada u automobilu marke “mercedes” pronašli 1,2 kilograma kokaina, za čijim volanom se nalazio Nenad Delić, navodno član grupe Vlatka Tojagića, koji se sumnjičio za pokušaj ubistva policajca i komandira u KPZ “Sremska Mitrovica, piše Nova.rs

dgjrftghj

{module Oglas 1 – 2020}

NOVA SPodsetimo da se Nermin A., koji je na javnom mestu pretio pištoljem N.B. juče sam pedao policiji u prisustvu advokata. Naš portal objavio je saznanja iz novopazarske policije, da su policajci svoje nadređene upozorili da može doći do pucnjave u Novom Pazaru. Oni su navodno nekoliko dana ranije upozorili na muškarca, koji se, kako smo naveli, predao sam juče, a koji je na javnom mestu pretio pištoljem N. B. Nekoliko dana kasnije je upucan, ali ga je, prema navodima našeg izvora, tužilac, nakon saslušanja, pustio na slobodu. U prijavi koju su podneli protiv dvojice inspektora stoji da su oni navodno udaljeni sa posla zbog toga što su sedeli sa licem iz kriminogene sredine, i zbog toga što su ušli u verbalni i, kako stoji, za malo fizički sukob sa tužiocem.

Isti izvor za naš portal objašnjava da su dva inspektora, prethodnih sedam godina radili na suzbijanju droge, a poslednja akcija, nakon koje su dobili premeštaj, odrađena je 1. avgusta ove godine.

Naime, navodno, oni su tada, nakon što su “radili” grupu Vlatka Tojagića, došli do informacija da će određenu količinu droge iz Novog Pazara da preveze član njegove kriminalne grupe. Oni su 1. avgusta zaustavili automobil marke “mercedes” za čijim volanom se nalazio Nenad Delić i pronašli 1,2 kilograma kokaina.

{module Oglas 0 – 2020}

U saopštenju PU Novi Pazar tada su naveli da je N. D., upravljao automobilom “mercedes” beogradskih registracija i nije se zaustavio na policijsko upozorenje. U poteri je tada učestvovalo više policijskih vozila, od kojih su tri automobila oštećena prilikom pokušaja zaustavljanja “mercedesa”. On se zaustavio tek nakon postavljene policijske blokade u blizini novopazarske Banjske petlje.

Osumnjičenog su priveli, ali su danima nakon toga dobijali niz pretnji, zbog čega su se požalili pomoćniku direktora policije, sada generalu Bogoljubu Živkoviću, koji je marta meseca ove godine imenovan za načelnika Policijske uprave Novi Pazar, i gde se nalazio do septembra.

General Živković, poznat i kao čovek koji ide po naređenju na funkcije na kojima treba da se “gasi požar”, a za koga naš izvor tvrdi da je dobar policajac i da su generalno njegove kolege i on zadovoljne njegovim načelnikovanjem, naredio je da se dva inspektora premeste zbog učestalih pretnji koje su dobijali i da se njihove porodice zaštite.

“Edib je premešten, mislim sredinom avgusta, na suzbijanje imovinskih delikata, dok je Emir premešten na suzbijanje krvnih i seksualnih delikata. Uhapšeni Delić je član grupe Vlatka Tojagića iz Sremske Mitrovice. Tih dana bilo je nekako napeto, jer smo se svi plašili za njihovu bezbednost, ali i bezbednost njihovih porodica”, kaže izvor iz policije.

Izvor kaže da su u svim većim zaplenama učestvovala i dva suspendovana inspektora, a često su sarađivali i sa kolegama iz Beograda. Jedna u kojoj su učestvovala, dogodila se sredinom jula 2017. godine, kada su u porodičnoj kući E. C., pronašli 5.000 tableta opojne droge ekstazi, odnosno oko 2,2 kilograma.

{module Oglas 2 – 2020}

Operativnim radom, dan pre toga, sa ulice su sklonili i 500 tableta, jedan pištolj, i 4.000 tableta tramadola, koji se nalazi na listi droga.

“Ja lično ne znam nikog ko bi bilo šta ružno rekao o ova dva policajca, a i iznenadila me je njihova suspenzija. Možda su jednostavno izgubili živce zbog tužioca, ko zna. Radili su na sklanjanju droge sa ulice, Pazar nije previše veliki grad, i da su imali neku aferu, to bi se među kolegama znalo”, zaključio je izvor.

(Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker