Bakan: Političari preko mog ubijenog sina ubiraju poene

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mirsat, otac Ernada Bakana (19), koji je preminuo 2019. godine nakon što ga je na pešačkom prelazu u Zemunu udario automobil kojim je upravljao Ivan M. (22), kazao je da se političari njegovog sina sete samo pred izbore ili kad mogu da uberu koji politički poen.

Vozača koji je udario njegovog sina Treći osnovni sud u Beogradu nepravnosnažno je osudio na 17 meseci zatvora što je izazvalo oštru osudu javnosti u Novom Pazaru, a reagovale su i najveće bošnjačke političke partije.

“Uopšte nisu morale da se oglašavaju. Kad mi je sin ubijen dolazili su političari na hatar (saučešće), ali nakon toga, za ove tri godine, niko od njih nije našao za shodno da me pozove, da pita šta se dešava, treba li mi podrška, pravni savet, bilo šta.

Nikad, nijedan! Očigledno se mog ubijenog sina, ali i Fahrudina Skarepa i Fahrudina Mavrića sete kad im trebaju glasovi”, priča Mirsat.

Osim što je, kako kaže, izostala podrška, Mirsata je pogodilo i to što su pojedini političari pokušavali da umanje ili prikriju to što se desilo njegovom sinu.

“Kada su Ernadovi drugari hteli da organizuju protest u Novom Pazaru, kontaktirao sam čelnike lokalne samouprave, ali su mi, između redova, rekli da nije povoljan trenutak, da ne bi to trebalo da rade. Mislim da je to bilo pred neke izbore. Takođe, imali smo jednog političara koji je na nacionalnoj televiziji za ubistvo mog sina na pešačkom prelazu govorio da se ‘negde tamo desila neka nesreća’. Nije smeo ili nije hteo da kaže istinu”, rekao je on.

Zahvalio se nekolicini advokata iz Novog Pazara koji su se interesovali i davali mu pravne savete tokom istrage i suđenja.

“Neću da grešim dušu, narodni poslanici tri bošnjačke partije su u Skupštini Srbije u govorima pominjali ovaj slučaj, jedan od njih je tražio i pisane odgovore od Ministarstva pravde šta se dešava, ali je moglo više. Sedeli su sa ministrima, u raznim odborima”, zaključio je Bakan.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je Ivana M. na godinu i pet meseci zatvora zbog toga što je 4. marta 2019. godine automobilom na pešačkom prelazu u Zemunu udario Ernada Bakana koji je dva dana kasnije podlegao povredama.

Osim toga, presudom mu je izrečena mera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od pet godina.

Kako je u pitanju prvostepena presuda, Treće osnovno tužilaštvo i branilac okrivljenog imaju pravo žalbe.

(Danas)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Enes
Enes
5 mjeseci ranije

Sudija bi ga osudio najmanje 15 godina,nego naredjeno od jacih da smanji kaznu nazalost jos zivimo u drzavi gde nema pravde za Bosnjake.

Samir
Samir
5 mjeseci ranije
Odgovor za  Enes

Ne može toliko.Zakon kaže od 1 do 8 godina.Kazna je premala ali u okviru zakona

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker