ROGOZNA PRODATA – Stižu lovci na zlato, Pazar će se gušiti u rudniku?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Australijska kompanija Strikland Metals izdvojila je 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna u blizi Novog Pazara koji ima resurse od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona).

Kako se navodi, za projekat zlata Rogozna, Striklend Metals je već potpisao obavezujući ugovor o kupoprodaji sa ISIHC Ltd, filijalom Ibera Kapital Fond LP. Ugovor podrazumeva sticanje celokupnog kapitala Bitut Holdings Ltd, vlasnika kompanije Zlatna Reka Resursi koja poseduje projekat Rogozna.

Aktivnosti dijamantskog bušenja od 60.000 metara biće sprovedene do kraja 2025. godine, a kompanija namerava da koristi najmanje tri dijamantske bušilice, uz bušenje primarnih ciljeva na lokacijama Šanac, Medenovac, Gradina i Bakarni kanjon.

“Oduševljeni smo što možemo da najavimo kupovinu velikog projekta Rogozna, ekvivalentnog zlata od 5,44 miliona unci. Strickland Metals ima izuzetno jaku poziciju i Rogozna predstavlja savršenu priliku da isporuči značajnu dodatnu vrednost za akcionare”, rekao je izvršni direktor australijske kompanije Endru Brej koja je bavi otkrivanjem mineralizovanih sistema sa fokusom na zlato i bakar, i koja je osnovana pre 20 godina.

Prema ranijim procenama, cela planina Rogozna leži na bakru, srebru i zlatu. Stručnjaci beogradskog Geozavoda, ranije su na lokalitetima Medenovac i Karavansalija pronašli rezerve od oko 40 miliona tona rude bakra, srebra i zlata.

Gde su sve mogući rudnici u Novom Pazaru, možete pronaći na ovom linku.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

9 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Somebody
Somebody
12 dana ranije

Od dijela, koji pripada Sandzackim gradovima, dobit cemo zagadjenje i unistene puteve, prirodu. Novac ce otici srbima…ma ne, oni su pravedni, u njihovim genima i vjeri je samo pravda… tako da se ne moramo brinuti, pravoslavci su korektni ljudi.
Nista novo.

Alex
Alex
12 dana ranije
Odgovor za  Somebody

Ako ti je za utehu, to nema veze sa pravoslavcima i pravoslavljem, kao ni sa srpskim narodom, vec sa vlascu koja rasprodaje resurse ove zemlje u bescenje. Zidjin tako ima rudnik zlata, od cega drzava prihoduje 2-3% rudne rente. Tako da cemo svi imati koristi taman kao africki narodi pored rudnika dijamanata. Zato cemo imati zagadjenp zemljiste i vode, pa verovatno treba da nestanemo kao Indijanci. Od toga ce koristi imati samo globalni igraci i vladajuca kasta.

Bell
Bell
12 dana ranije
Odgovor za  Alex

Da upravo ovi sto 30 gid vladaju mafijaskim trikovima koji su sve rasprodali unistili i citav Pester u Aprilu razorali hemijskim otrovom…I cak u Banjaluku poslali drzavno rukovodstvo da napdnu o otcepe B I H Uostalom boje se jer trebaju platiti genozud ali ne lezi vraze boli glava i Kosovo sprema tuzbu i tu trebaju platiti ….

Somebody
Somebody
12 dana ranije
Odgovor za  Alex

Sa pravoslavljem mozda i nema ali sa pravoslavcima svakako ima! Ima previse primjera, gde su oni dobili sansu i nanijeli nam stetu, uzeli nase, tako da je realno da se ponovi. E sad druga je stvar sto se. tako nepravdnom narodu to vrati, pa njihova vlast bude nepravedna i prema mnogima od njih! Ali ko god jje od njih dobio sansu – nova vlast, stara, nanosili su nam stetu! I da to sto i mi bosnjaci imamo mnogo nepravednih (prema nama samima iskljucivo), ne pravda pravoslavne za nepravdu!!!

Knežević Zoran
Knežević Zoran
11 dana ranije
Odgovor za  Somebody

Navedi gde smo vam to i šta oduzeli? I kako vam to MI, verovatno Srbi, nanosimo štetu? Navedite konkretno, pa ću vam je ja lično ispraviti.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
11 dana ranije
Odgovor za  Alex

Alex /sa “X”/, što te kvalifikuje kao velikog patriotu i svetskog čoveka, upadaš u zamku ovoga tupavka, što je karakteristično za neznalice. Njemu je do istine stalo kao do lanjskog snega. Najvaažnije što je hteo da kaže o ovom “ekološkom problemu” što se jasno vidi iz njegovog komentara, to je mržnja prema Srbima /čije ime ispisuje malim slovom/ i prema pravoslavcima. On Srbiju smatra tudjom državom?! Čovek još uvek živi u turskom “zemnu”.

Knežević Zoran
Knežević Zoran
11 dana ranije
Odgovor za  Somebody

Ograničen si da bih u ovu diskusiju saa vama ozbiljnije ulazio. Vi se u rudarenje i ovu problematiku razumete “Kao konj u kantar”, kako se kod nas kaže. Važno je da ti mrziš Srbe i pravoslavce a do zagadjenja sredine ti je stalo kao robijašu do države. Čoveče ovo je Srbija i Srbija, kao i državljani Srbije imaju prava da raspolažu dudnim bogatstvima. To što si ti strani državljanin, što ovo nije tvoja država, nije problem srpske države i Srba već tvoj lični problem. Srbi i prvoslavci su ovde bili daleko pre Turaka i muslimana pa, ako ti se ne svidja, pravac Turska, Pakistan, Sudan ili u neko još moderniju muslimansku državu. Tamo ćeš biti medju svojima a oni te jedva čekaju. Naravno da je u našoj veri samo pravda. Čak i u svojoj himni vapimo za pravdom. Tako se i zove, “Bože pravde”. Zar misliš da bi izabrali takvu himni da nam pravda, poštenje, čast i sloboda /za svakog pojedinca/ nije na prvom mestu. Nikada Srbi nisu bili protivnici mulimana osim, kada su bili na strani srpskih okupatora, kao što su bili Turci i Nemci.

Hahaaa
Hahaaa
11 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

Haj ti na Karpate.

Zlatna praćka
Zlatna praćka
11 dana ranije

…u blizini novog pazara…!!!

9
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.