Vratiti vakufsku imovinu u Novoj Varoši Islamskoj zajednici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Novoj Varoši priča o povratu vakufske imovine je rak rana. Jedan dio groblja koji je oduzet je i najbolja parcela u gradu. Nažalost, tu je sad samo smeće

Te godine kad je vršena nacionalizacija svega onoga što je, da ne kažem samo Islamske zajednice, ipak je tad Islamska zajednica u Novoj Varoši doživjela je jedan debakl kada joj je bukvalno oduzeto sve.

Oduzeta je čak i vakufska kuća koja je imala tri stana. Uzurpirana je i ta parcela, jedan dio groblja, a to je najbolja parcela u gradu.

Mezari su izmješteni, jednostavno oteta, oduzeta. Hajde da je oduzeta na način kako je bilo rečeno da se proglasi kao nacionalni park već je nakon godina poklonjena jednom preduzeću. Uradimo, prikupimo sve papire koje su tražili, opet nešto fali.

Ovo je jedan mukotrpan posao kad uopšte govorimo o svim institucijama Islamske zajednice, ovo je ipak rak rana. Najteži posao je administracija, birokratija. Ipak, nadam se da smo priveli kraju. Skoro smo završili.

Sad je tu ruina, čak je i smeće gdje se baca sve i svašta. Prema informacijama koje imam bit će vraćeno Islamskoj zajednici i nadam se u ime Allaha, dž.š., kaže Ismet ef. Bihorac gl.imam Medžlisa IZ N. Varoši. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
7 mjeseci ranije

Нсжајкултурнији хоџа којег знам, надам се да ће се наћи решење за вакуфе

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker