N.Varoš / Pješke do Podgorice – ”Crkve u C.Gori branit ćemo po svaku cijenu”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nova Varoš – Nakon što su prenoćili i okrepili se na Zlataru, jutros su iz Nove Varoši ispraćena četvorica momaka koji su krenuli pešice u Crnu Goru sa željom da „u duhu pravoslavlja, mirom, slog i dostojanstveno, brane svetinje“, pišu Varoške novine

svetinje

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Ognjen Maraš (28) i Miloš Ajković (26) iz Podgorice, rukometaš „Zlatara“ Aleksandar Babić (40) iz Prijepolja i Miroslav Antić (51) iz Zemuna, na put dug oko 500 kilometara krenuli su u prošli utorak ispred Hrama Svetog Save u Beogradu. Cilj im je da nakon 12 dana pešačenja u Podgoricu stignu 23. februara za kada je zakazana velika molitvena litija.

-Ovim našim molitvenim hodočašćem želimo da pokažemo da se nismo odrekli Svetog Save i da ćemo svetinje u Crnoj Gori braniti po svaku cenu- kaže za “Varoške novine” Ognjen Maraš.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Oni će danas posetiti manastir Mileševu i konačiti u Prijepolju, a do Podgorice će preko Jabuke, Pljevalja, Žabljaka i Nikšića.

-Gde god smo prošli naišli smo na srdačan prijem. Nadam se da će tako biti i narednih 200 kilometara puta- kaže Babić.

Oni su sinoć bili gosti Opštine Nova Varoš, a među građanima koji su ih jutros ispratili na put bio je i predsednik opštine Radosav Vasiljević sa svojim saradnicima.

Inače, u Crnoj Gori se svakodnevno od Božića organizuju litije u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti. Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor Srpske pravoslavne crkve, pa se masovni protesti organizuju širom Crne Gore.

Izvor: Varoške novine

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker