Radosav Vasiljević na čelu Nove Varoši i naredne četiri godine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nova Varoš – Za predsednika opštine Nova Varoš izabran je Radosav Vasiljević, kome je ovo drugi mandat, za njega je glasalo 17 odbornika, protiv je bilo šest dok četvoro nije glasalo. Zamenik predsednika opštine, narede četiri godine, biće dr Branko Bjelić, za čiji izbor kao i za izbor Opštinskog veća je glasalo 19 odbornika, protiv je bilo pet dok troje nije glasalo.

vasilj novi 1024x576

Vasiljeviću novi mandat, foto: A.Rovčanin

{module Oglas 1 – 2020}

„Stojimo i dalje iza programa naše koalicione liste, koji smo predstavili našim građanima još u junu ove godine. Nastavićemo sa kapitalnim ulaganjima za dobrobit boljih uslova života i zdravlja naše dece. Do 2025. uradićemo još 450 km novih puteva a rekonstruisaćemo i 70 km vodovodne i kanalizacione mreže i to kompletnu gradsku deo seoske a završiće se i vodovod u MZ Božetići. Izgradićemo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, a nastavićemo sa podizanjem kapaciteta elektro mreže u turističkim i industrijskim zonama, kao i još četiri trafo stanice. Ukupno ćemo uložiti 20 miliona dinara. U novu gradsku kotlarnicu OŠ Živko Ljujić, kao prioritetni projekat uložiće se 175 miliona dinara, i još 300 za gradske postanice i toplovode.

U opremanje i adaptaciju objekata zadravstven zaštite biće uloženo 25 miliona dinara. U narednih pet godina u turističku infrastrukturu i sadržaja na Zlatar i na Uvačkim jezerima, gradsko klizalište i skijalište biće uloženo milion evra.

{module Oglas 0 – 2020}

Nastaviće se ulaganje u opremanje i rekonstrukciju vrtića, osnovnih i srednjih škola sa planiranom investicijom od 250 miliona dinara. Do 2025. biće uloženo 21 miliona dinara u izgradnju tri dečija igrališta u gradskoj sredini Zebinovac, Branoševac i Šanac. U sportsku infrastrukturu biće uloženo 66 miliona dinara i to u gradski stadion, sportske terene za omladinu i sport u gradskoj i seoskim sredinama. Planirana je i sanacija zgrade Doma kulture Jova Tomić i opremanje biblioteke i muzeja”, rekao je Vasiljević dodajući da će ovaj plan i program biti u celosti sproveden do krja 2025.

Za članove Opštinskog veća izglasani su Admira Džanić, Veselin Mijović, Ćamil Čičić, Ivan Mandić, Fiko Avdić, Aleksandar Šalipur i Danko Pušičić.

Na današnjem skupštinskom zasedanju izabran je i v.d. direktor TO „Zlatar” Branko Pucarević, kao i UO organizacije. Imenovana je Mandatno-imunitetska komisija i usvojene izmene Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i poiltike ruralnog razvoja opštine. Takođe, je imenovana Кomisija za izmenu poslovnika skupštine opštine Nova Varoš.

GZS i PP Media

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker