ZLATAR / SOBE PRLJAVE, A OBROCI BEZUKUSNI: Osmaci vratili su se razočarani sa ekskurzije koja je koštala gotovo 20.000 dinara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

EKSKURZIJA u završnim razredima za većinu đaka ostaje u najlepšem sećanju, ali mali maturanti OŠ “Laza Kostić” u Novom Beogradu, vratili su se u subotu uveče sa trodnevnog boravka na Zlataru više nego razočarani.

Slike koje su nam poslali govore više od bilo kakvih reči – oronuli, prljavi i zakrpljeni zidovi u sobama, flekavi dušeci, obijena i prljava tuš-kabina, hladna i neukusna hrana. Ništa manje nisu ogorčeni ni roditelji, koji za ekskurziju treba da plate tri dana i dve noći u hotelu “Panorama” čak 19.850 dinara, ne računajući džeparac.

Đaci su na ekskurziju Zlatar – Nova Varoš, krenuli u četvrtak ujutru, a vratili su se u subotu uveče. Po dolasku u hotel prve večeri bili su u šoku kada su ušli u sobe. Odmah su počeli da šalju slike roditeljima, a kad su se vratili ispričali su im svoje utiske.

– Osim druženja, jedino što je bilo pozitivno je što su imali toplu vodu i grejanje – pričaju neki od roditelja.

– Kažu, što se vidi i na slikama, da je u sobama bilo veoma prljavo, zakrpljeno, sa flekama po zidovima, kao i u kupatilu. Većina nije ni spavala tokom noći. Hrana je bila hladna i neukusna. Sramota je za šta treba da platimo 19.850 dinara. Basnoslovna cena za katastrofalne uslove. Roditelji su ogorčeni i čak razmišljamo da više ne otplaćujemo rate.

Roditelji kažu da na sajtu hotela “Panorama” sobe izgledaju sasvim pristojno, a navodi se i da je objekat delom renoviran.

– U cenovniku, koji se odnosi na đačke ekskurzije, za period od 1.10. 2021. do 15.12.2022. godine, navodi se da je cena za dva polupansiona 2.850 dinara – ističe jedna od majki.

– Koji su onda cenovnik primenjivali za našu decu i gde su ih smestili. Krenuli su u osam ujutru, a prvi obrok imali u 20 časova u hotelu, koji deca nisu ni pojela jer je, kažu, bio odvratan. Roditelji osmaka imaju mogućnost da ekskurziju otplate u šest rata, do 15. februara sledeće godine.

Da su cene nerealno visoke govori primer druge beogradska škole – za dva dana putovanja, jedno noćenje sa polupansionom, doručkom i večerom, košta 15.800 dinara!

RAČUN

ODLUKU o izboru najpovoljnije ponude za školska putovanja, donosi Savet roditelja. Oni odlučuju i o visini dnevnice za nastavnike, koja može biti i do 50 evra po učeniku.

U konkretnom slučaju se navodi da u cenu ulazi: prevoz, smeštaj u trokrevetnim, četvorokrevetnim i petokrevetnim sobama sa kupatilom, jedan pun i jedan polupansion, lanč-paket drugog dana, ulaznice za Potpečku pećinu, kao i za diskoteku obe večeri, usluge licenciranog vodiča po autobusu, kao i lokalnog lekara, troškovei organizacije programa. U cenu je uključena i nadoknada za nastavnika po danu i po učeniku od 632 dinara neto, odnosno 1.000 dinara bruto.

(Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker