Okolina Nove Varoši odsečena od sveta; Teška mehanizacija na putevima, i sahrane otežane (FOTO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sneg na teritoriji opštine Nova Varoš pada duže od 24 sata, a jak vetar i visoki snežni nanosi naneli su ponovo ogromne probleme meštanima.

Sela na obroncima Zlatara, Javora i Murtenice su odsečena od sveta. Zavejani su svi putevi koji vode do centara mesnih zajednica, a od sveta su odsečeni s žitelji Božetića, Jasenova, Bele Reke, Negbine, Akmačića.

“Angažovali smo svu raspoloživu mehanizaciju kako bi putevi do kuća bili što pre probijeni, ali velike probleme putarima pravi izuzetno jak vetar. Svi putevi koji su do juče čišćeni, danas su ponovo neprohodni. Sve što uspe da se pročisti, sneg ponovo zaveje za samo 15 minuta, što dodatno otežava situaciju”, kaže za RINU Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

On ističe da se seoski putevi čiste po prioritetima, a da trenutno visina snežnog pokrivača u selima u okolini Nove Varoši iznosi skoro i pola metra.

“Danas imamo dve sahrane u selima Debelja i Božetići i put ka tim pravcima sada nam je prioritet. Čekamo da padavine prestanu pa da krenemo u probijanje nanosa do svake kuće. Jedina svetla tačka u ovome što struje ima u svakoj kući i nema prekida u snabdevanju električnom energijom”, kazao je Vasiljević.

Izvor: RINA/b92

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker