Novovarošane uplašili nezvani gosti – Jazavci špartaju centrom grada

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nova Varoš – Žitelji šireg centra Nove Varoši, već duže od deset dana, strepe za svoju bezbednost, zbog nekoliko jazavaca, koje skoro svakodnevno viđaju kako špartaju gradskim ulicama.

Nezvani gosti, prema trdnjama građana, iz zlatarskih vrleti u potrazi za hranom, doselili su se u krug zatvorene fabrike “Sloga”, odakle “patroliraju” centrom grada. O nesvakidašnjim posetiocima ove planinske varošice, obavešteno je lokalno Lovačko udruženje, čiji je zadatak da brine o divljačima, ali i policija.

Nezvani gosti – jazavci, poslednjih desetak dana ulivaju strah Novovarošanima. Iako su pretežno noćne životinje, meštani kažu da dva jazavca viđaju i preko dana kako pretrčavaju gradske ulice.

–  Ne znam ni sam otkud su se u naš grad jazavaci doselili, kada su tu zgrade, kuće, ulice, a non stop se čuje i buka automobila i dečja graja. Pretpostavljam da su došli sa Zlatara i da su se naselili u zatvorenoj fabrici “Sloga”. To su odrasle jedinke, od 15 do 20 kg teške. Mislim da su jako opasne životinje zbog svojih kandži i zuba, što nam uliva strah, naročito brinemo za svoju decu.

Obavestili smo Lovačko udruženje od kojeg očekujemo da reaguje i da uhvati divlje životinje, a zvali smo i policiju – u dahu priča meštanin Nove Varoši, čija kuća se nalazi nedaleko od fabrike “Sloga”.

Novovarošani se nadaju, brzoj reakciji čelnika lovačkog udruženja, i apeluju na njih da uklonie divljač sa gradskih ulica, kako bi ponovo deca mogla bezbrižno da se igraju.

PP Media

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker