Nova Varoš / Teror čopora lutalica

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nova Varoš – Deca skaču iz sna zbog horske laveži i skike lutalica, i noću i danju…

U naselju Branoševac roditelji prate mališane, braneći ih tojagma od lutalica. Uzaludni pozivi, vapaji i molbe opštinskoj upravi.

Pasja družina snimljena u nedelju iza podneva, kod solitera na Branoševcu, deo je čopora lutalica koji od letos drži u strahu meštane naselja, pogotovu mališane.

Od laveža avlijanera, džukela i nekadašnji kućnih ljubimaca raznih rasa noću se bude i oni što bi ih top teško probudio, a deca skaču iz krevetaca. I u sred bela dana ponekad horski lavež i skika lede krv u žilama i prepadaju stanovnike solitera i okolnih kuća između Mukića jame i stadiona.

Najgore je što lutalice često iskaču ispod stepeništa i zaseda pred decu, prate ih po povratku iz prodavnice ili zasreću na uskim zimskim prtinama.Često prilaze i kolicima sa bebama, u potrazi za hranom ulaze u hodnike zgrada, „dežuraju“ ispred prodavnica…

Meštani se plaše ujeda lutalica i zaraze, roditelji strepe da puste decu na igranje, sankanje i grudvanje. Najčešće ih, pak, prate uz obaveznu tojagu i stalni oprez. Kažu da su neki od džukaca oguglali i na petarde…?!!

Vlasnici stanova i kuća su u više navrata pozivali inspekcijske službe SO. Pozivi, vapaji i molbe su, naravno, često bili uzaludni ili su ih oni otud upućivali da se obrate njihovim pretpostavljenima i „gornjem naslovu“ – čelnicima Opštine.

GZS/Zlatar info

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker