Nova Varoš / OD STRAHA NISAM MOGAO DA ZASPIM, A KAD ZASPIM, SKAKAO SAM U SNU: Dječak kojeg je nastavnik davio doživeo TRAUME

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nastavnik me obema rukama uhvatio za vrat i stegao jako. Pustio me je i ponovo me jednom rukom uhvatio za vrat i gurnuo prema klupi, ispričao je učenik škole nadomak Nove Varoši, piše Kurir.rs

Nastavnik istorije jedne osnovne škole nadomak Nove Varoši (ime poznato redakciji) fizički je napao učenika sedmog razreda nasred časa zbog domaćeg zadatka, a to je na dete, prema dokumentaciji u koju je Kurir imao uvid, ostavilo ozbiljne posledice.

Incident se dogodio 17. decembra, a u izveštaju lekara Doma zdravlja Nova Varoš u anamezi se opisuje događaj, gde se navodi da je dečak sve vreme časa posle incidenta plakalo, a nastavnik mu se smejao u lice.

Oni su naveli da nisu registrovani znaci fizičkih povreda, ali da dete ima povredu levog kolenog zgloba u vidu nagnječenja. Dečak je i sam nastavniku rekao da je pao kad je išao u školu. Kao psihički status navodi se ponašanje deteta – krši ruke, raširenih zenica, psihomotorno napet i zgrčen, zaokupljen mislima da će mu se na času istorije desiti isto.

Ustanovljena mu je akutna reakcija na stres i prepisan dijazepam od dva miligrama. Psihijatru je dečak u ponedeljak, kad je otac sve prijavio, rekao da nije mogao da spava, da ima strah i da je skakao u snu. U policiji je prepričao događaj, navodeći da ima svedoke za to.

– Pitao sam nastavnika da li mogu da sednem i odgovaram pošto me boli noga, on je ćutao i ja sam seo. Viknuo je da ustanem i dođem do njega. On me je obema rukama, otvorenim šakama, uhvatio za vrat i stegao jako, to je trajalo 10 sekundi, potom me je pustio i još ponovo me jednom rukom uhvatio za vrat i gurnuo prema klupi. Seo sam, a nastavnik je prišao i gurnuo sto skroz do mene, gde me je ivica stola udarila u desnu nogu. Govorio mi je da ovaj razred nikad neću završiti i zahtevao da ponavljam te njegove reči. Tresao sam se od straha – rekao je dečak u policiji.

Psihologinja Snežana Repac za Kurir kaže da je za decu veoma zbunjujuće kada dožive nasilje od nekoga ko je tu da ih edukuje.

– Deca veruju tim odraslim osobama, koji treba i da ih vaspitavaju. To dete može da preispituje sebe i misli da je u njemu problem, a nije. I danas ima nastavnika koji gube kontrolu. Dete može da se upita zašto je ono baš toliko “loše” da nastavnik sve iskaljuje na njemu i verovatno će imati problem u daljem pohađanju nastave.

Podsetimo, u školi nam je rečeno da je direktor pokrenuo disciplinski postupak protiv zaposlenog i doneo rešenje o udaljenju zaposlenog sa rada zbog povrede zabrane nasilja do okončanja disciplinskog postupka.

Kurir.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker