Nova Varoš – Deonicu nazivaju auto-putem – vodi ih do “zlatne koke”; placevi i kuće nikad skuplji (Foto)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nova Varoš — Nakon što je završena deonica puta od raskrsnice na Branoševcu do centra Zlatara, Novovarošani su ga nazali svojim auto-putem.

Upravo je to žila kucavica njihovog kraja koja spaja opštinu sa Sjenicom, ali i omogućava turistima da lakše i brže stignu u srca planine koja iz godine u godine postaje sve posećenija i upravo je turizam okosnica razvoja ovog kraja.

Završenu deonicu obišao je i ministar saobraćaja, građevinarstva i infastrukture Tomislav Momirović.

Rina

“Put je dužine oko kilometar i iako nije mnogo dugačak od izuzetnog je značaja pre svega za meštane Nove Varoši. U ovu deonicu uloženo je 100 miliona dinara, kako bi put bio izuzetnog kavliteta i po svim propisanim standardima. Širine je od šest do osam metara, a izgrađene su i pešačke staze kao i postavljena zaštitna ograda. On znači prozor u svet, ali i izvor života. Značiće nova radna mesta, nove invseticije i dodatni razvoj turizma na planini Zlatar i ono što je najvažnije veće plate za meštane, što je naš krajnji cilj”, izjavio je Momirović.

Prema njegovim najavama, ovde nije kraj investicijama u ovu opštinu Zlatiborskog okruga, a za nekoliko meseci očekuju se nova kapitalna ulaganja u putnu infratsrukturu, piše RINA.

“Na proleće počinje izgradnja kružnog toka, koji je preko potreban žiteljima, ali i svima koji prolaze kroz ovaj kraj. Plan je da ti radovi budu završeni u rekordnom roku, do kraja leta sledeće godine”, istakao je Momirović.

Koliko je završetak ove deonice značajan i da ga sa razlogom zovu svojim auto-putem dokazuje i podatak da je potražnja za placevima na Zlataru višetruko uvećana. Brojni investitori već su izrazili svoje interesovanje za ulaganje na planinu Zlatar, tako da u odnosu na period od pre deset godina slobodnih placeva skoro i da nema.

“Velika je potražnja, a cene su višestruko skočile. Nekada je ar zemljišta na Zlataru koštao oko 1.000 evra, a sada se ne može naći ispod 5.000 evra i kreće se do 10.000. Kuće su se nekad prodavale za 20.000 evra, a sada je njihova cena oko 35.000 evra Naša planina i prirodne lepote kojima obiluje ovaj kraj visoko su pozicionirane na turističkoj mapi Srbije, što potvrđuje i sve veći registrovan broj noćenja u privatnom i hotelskom smeštaju. Dobra putna infrastruktira je jedan od osnovnih preduslova za razvoj turizma na Zlataru“, rekao je Radosav Vasiljević.

Radi se i na potezu Kokin Brod – Pribojska Banja

Ministar Momirović je, nakon obilaska u Novoj Varoši, obišao i tekuće radove na rehabilitaciji državnog puta na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja koji su započeti u septembru ove godine. Tom prilikom napomenuo je da je ovaj put dobar primer kojim tempom teku radovi, kada predsednik Srbije da obećanje građanima Priboja i da će dinamika radova biti na najvišem nivou uprkos hladnijim vremenskim uslovima..

“Prisustvujemo i po ovim vremenskim uslovima kompletnoj rekonstrukciji puta od Priboja do Kokinog Broda, dužine 27 kilometara. Radi se i rekonstrukcija kolovozne konstrukcije, zaštita kosima, sanacija klizišta, i ovaj put je verovatno najvažniji put u ovom delu Srbije” rekao je ministar.

Momirović je dodao da su za sledeću godinu u budžetu ministarstva opredeljena dodatna sredstva za izgradnju značajnog broja lokalnih puteva, kao i da u okrugu Priboja kreće izgradnja puta od Bare-Kamena Gora dužine 9 kilometara i vrednosti oko 450 miliona dinara. (Rina)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.