Mečka sa tri mečeta upala na hranilište kod Nove Varoši, nisu izašle dok i zadnje zrno kukuruza nisu pojele

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nova Varoš – Još jednom se potrvrdilo da su novovaroške šume prepune divljači, i da iznenađenje za lovce može stići onda kad ga najmanje

Mečka sa tri mečića upala na hranilište kod Nove Varoši, nisu izašle dok i zadnje zrno kukuruza nisu pojele, Foto: RINA

očekuju. Oni su već po tradiciji postavili hranilište za divlje svinje, ali su u njega ušetali nezvani gosti i to u proširenom sastavu i sve pojeli, prenosi RINA.

“Svake godine hranilište napunimo kukurozom zbog divljih svinja i kako bi kontrolsiali šta se dešava postavili smo kamere na dva mesta. Sinoć nam je stigao signal da ima nekog na hranilištu i dok smo očekivali svinje ugledali smo mečku sa tri mečeta. Dok nisu pojele i zadnje zrno kukuruza nisu izašle sa hranilišta”, izjavio je za RINU Jordan Džekulić član LU “Kozomor”.

Inače, pojava mečki u ovom kraju nije retkost, jer su upravo lovci imali još jedan nemio događaj pre nekoliko meseci kada je mečka prišla drvetu i razvalila hranilicu koja je bila postavljena za šumske životinje. Strah je prisutan i kod meštana jer je hranilište Krst na kom se pojavila mečka sa četiri mečeta od prvih kuća udaljeno samo 700 metara.

“Izaći u šetnju oko kuće za nas je postala prava lutrija, kako je krenulo u ovim selima biće više mečki nego ljudi. Strah nas je za živote, ali i za imanje. Dešavalo se često u obližnjim selima da naprave štetu na stočnom fondu. Više se one očigledno ničiga ne plaše, u potrazi za hranom sada silaze među ljude”, kažu meštani.

Kako kažu, nadaju se da ove mečke u njihovom selu ne odskaču od proseka i da će uskoro utonuti u ziomski san, kako bi mogli bar malo da odahnu.

(Rina, GZS)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex