I ovo je Sandžak / Ćetulja otelila troje zdrave teladi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nova Varoš – Novovaroška sela poznata su po vrednim stočarima i velikom broju krupnih grla. Da zlatarske livade pasu izuzetno kvalitetne rase pokazalo se i u domaćinstvu Rosića iz sela Vilovi kad je njihova Ćetulja otelila troje mladih, piše agencija RINA.

“Krava je bila poprilično široka i prvo je na svet donela žensko tele, međutim videli smo da tu nije bio kraj i onda je otelila još jedno muško.

Pre toga se još jednom bliznila i to nije bilo ništa čudno. Kad sam krenula da joj pomognem i izmuzem mleko kako bih nahranila telad, videla sam da se opet previja od bolova i ubrzo posle toga iašlo je još jedno muško”, kaže za RINU Dragica Rosić.

Odmah su pozvali veterinara koji je pregedao telad i ustanovio da su sva zdrava, ali i ostao iznenađen slučajem da krava oteli trojke.

“Na teritoriji naše opštine se ovo još nije događalo. Da jedna krava iznese troje teladi. Ćeutlja nam je poprilično berićetna jer se četiri puta telila, a na svet donela sedam grla. Važno je da su telad, a i ona poptuno zdravi”, rekla je Dragica.

Rosići se već godinama unzad bave stočarstvom, a u njihovom domaćinstvu ima 10 krava i četiri junice. Ako još neka bude nalik na Ćetulju nema sumnje da će se njihov stočni fond brzo biti još veći.

GZS/ RINA

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker