NESVAKIDAŠNJA KRAĐA KOD Nove Varoši: Više se ne bira, nećete verovati koji plen su odneli!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Plantaža je ograđena žičanom mrežom.

Nesvakidašnja krađa dogodila se u novovaroškom selu Akmačići kada su lopovi upali na parcelu zasađenu pod borovnicama, probrali i odneli tridesetak najboljih sadnica i deset vreća sa kiselim tresetom koji služe kako bi se poboljšao kvalitet zemljišta.

– Parcelu smo pre četiri godine posadili ortački, ja i još dvojica prijatelja, a na njoj se nalazilo oko 2.400 sadnica. Plantaža je ograđena žičanom mrežom, ali to nije sprečilo prestupnika da upadne po mraku i počine krađu. Pošto su vreće sa tresetom poprilično teške pretpostavljam da se vraćao nekoliko noći i pitanje je šta bi sve odneo da komšije nisu primetile da se nešto čudno dešava u zasadima – rekao je Rajko Đenić.

Krađa je odmah prijavljena nadležnim organima, a pripadnici novovaroške policije uspeli su da uhvate lopova u okolini Prijepolja i deo ukradenih sadnica vrate vlasnicima.

– Svaka ta iščupana sadnica dala bi ovog leta nekoliko kilograma roda, ali kako su glavne žile počupane i te sadnice koje su vraćene smo bacili, jer su potpuno neupotrebljive. Kako bi ove zasade postavili na zdrave noge imali smo mnogo problema, jer je plantaža u Akmačićima podignuta na oko 1.000 metara nadmorske visine, a optimalno za uzgoj borovnice je od 600 do 800 metara, ali smo uspeli da dovedemo vodu i tako obezbedimo rod – ispričao je Đenić. (Rina)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker