Zbog pandemije nema turista pa konji i deve u Kapadokiji uživaju na lokalnim pašnjacima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vlasnici su konje i deve ovog vikenda pustili na lokalne pašnjake kako bi se odmorili i pripremili za dane kada će na ovu prirodnu atrakciju početi pristizati turisti

thumbs b c e26cd37c8bff46b4260d15ddc22dd1f3

{module Oglas 1 – 2020}

Konji i deve koji se koriste za turističke ture u regiji Kapadokije u Turskoj zbog pandemije koronavirusa (COVID-19) skoro da nemaju posla pa ovih dana odmaraju u tišini na pašnjacima, javlja Anadolu Agency (AA).

Vlasnici su konje i deve ovog vikenda pustili na lokalne pašnjake kako bi se odmorili i pripremili za dane kada će na ovu prirodnu atrakciju početi pristizati turisti.

Mehmet Ucman, vlasnik lokalne kompanije koja organizuje turističke ture, u razgovoru za AA je kazao da je u regiji Kapadokije sada mirno jer skoro da nema nikoga.

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”und” dir=”ltr”>Zbog pandemije nema turista pa konji i deve u Kapadokiji uživaju na lokalnim pašnjacima <a href=”https://t.co/rleta5lGJb”>https://t.co/rleta5lGJb</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/Turska?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Turska</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/Kapadokya?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Kapadokya</a> <a href=”https://t.co/VarozsuPXZ”>pic.twitter.com/VarozsuPXZ</a></p>&mdash; ANADOLU AGENCY (BHS) (@aa_balkans) <a href=”https://twitter.com/aa_balkans/status/1259440146992238593?ref_src=twsrc%5Etfw”>May 10, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

{module Oglas 0 – 2020}

Istakao je da uskoro očekuje da se život vrati u normalu i da počnu stizati turisti kao i prethodnih godina.

Dodao je da do tada njegovi konji mogu mirno i bezbrižno uživati u prelijepim pašnjacima.

Kapadokiju mnogi smatraju srcem regije Anadolije, a cijela oblast je čuvena po kupastim kamenim stubovima, šiljcima i grupacijama, koje sasvim nezavisno stoje u prostoru, prkoseći silama gravitacije.

Kapadokija je poznata širom svijeta po svojim kamenim “dimnjacima” i drugim konstrukcijama koje kao da su se otele dječijoj mašti, po jutarnjem letu balonima iznad jedinstvenog pejsaža u kojem su ljudi hiljadama godina pronalazili utočište i duhovnu snagu. (AA)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.