Zastrašujući video: Kit progutao kajak zajedno sa dvije žene u njemu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Sve se desilo tako brzo…”

Julie McSorley i Liz Cottriel vozile su se kajakom u zaljevu San Luis Obispo u Kaliforniji, kada se dogodilo nešto nezamislivo. Njih dvije je progutao masivni grbavi kit. Provele su manje od minute u njegovim raljama. Obližnji ljudi su snimili cijeli događaj, a sve se odvilo tako brzo da nisu bile ni svjesne da su u ustima masivnog grbavog kita, sve dok nisu pogledale snimak.

Događaj se dogodio u jesen 2020. godine, kada su grbavi kitovi nastanili zaljev blizu plaže Avila. Kajakaši i veslači hrlili su u to područje da vide kako se kitovi hrane, uključujući i McSorley. Nagovorila je i Cottriel da dođe, uprkos njenom nećkanju.

– Ne, ne volim okean. Ajkule me plaše. Plašim se svega u vodi što ne mogu da vidim, rekla je, a McSorley je smirivala i nagovarala kazavši kako se ništa ne može desiti jer su kajaci stabilni.

Prvih sat vremena u vodi sve je bilo mirno. Dvije dame, koje su bile u kajacima i nosile prsluke za spašavanje, gledale su prizore u vodi, tražile gdje najviše ima riba kako bi se udaljile i pratile sa mirne distance kako se kitovi hrane. Zatim su primijetile jednu ribicu koja pliva oko njihovog kajaka.

– Znala sam da je kit blizu, ali nisam nikada ranije vidjela da se kitovi probijaju blizu kajaka. Zato sam mislila da ćemo biti sigurne, te da će prizor biti fenomenalan. Odjednom, kajak se prevrnuo i završile smo u vodi vrlo brzo, kazala je MCSorley.

Cottriel je izjavila da je mogla vidjeti kitova usta kako im se zatvaraju i bila je sigurna da je osuđena na propast.

– Sljedeće što znam je da sam potopljena, kazala je.

Na sreću, žene su završile nepovrijeđene, sa pričom koju mogu prenositi generacijama i generacijama.

Pogledajte ovaj nevjerovatni video.

https://youtu.be/tgwGUNnf2Rc

(Oslobođenje)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker