Već dva dana spasioci pokušavaju izvući 5-godišnjaka iz bunara dubokog 32 metra. Spustili mu masku s kisikom, hranu i vodu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Maroku traje akcija spašavanja petogodišnjeg djeteta koje je prije dva dana palo u bunar u blizini grada Chefchaouena na sjeveru zemlje.

Lokalni mediji pišu kako se radi o petogodišnjem dječaku Rayanu. On se navodno igrao u blizini bunara u gradu Tamroutu, 100 km od Chefchaouena kada je kroz uski otvor pao u rupu dubine 32 metra.

Mališana od utroka navečer pokušavaju spasiti, a snimke kamere spuštene u bunar pokazuju da je dječak preživio pad i da je pri svijesti te se čini da pati samo od lakših ozljeda glave, piše BBC.

pasioci su u bunar spustili masku s kisikom, hranu i vodu, a na licu mjesta je i liječnička ekipa spremna za pomoć dječaku, među njima je i helikopterska ekipa koja bi ga nakon izvlačenja iz bunara trebala odvesti u bolnicu.

Mohamed Yassin El Quahabi, predsjednik Udruge speleoloških i planinskih aktivnosti Chefchaouena, koji je pomagao je u spašavanju rekao je za BBC da širina bunara ometa napore spašavanja. Nekoliko pokušaja lokalnih volontera i spasilaca da dođu do dječaka kroz otvor bunara već je propalo.

“Problem ovog spašavanja je taj što je promjer rupe vrlo, vrlo mali”,, rekao je El Quahabi te je dodao: “Na dubini od 28 metara postao je još manji pa nismo mogli doći do njega

Zbog toga pet buldožera kopa veliko područje paralelno s vanjskim oknom bunara kako bi pokušali zaobići usku strukturu. Do četvrtka poslijepodne službenici su za lokalni medij Le360 rekli da je spasiocima ostalo manje od devet metara kako bi došli do dječaka.

 

Video možete pogledati ovdje

El Quahabi je za BBC rekao da je to sada jedini način na koji će spasioci moći doći do Rayana. No, vlasti su i dalje zabrinute da bi bilo kakvo dodirivanje bunara moglo izazvati klizište u kojem bi dječak bio povrijeđen.

Izvor:Dnevnik.hr

 

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker