U Jadranskom moru snimljen kit duži od 15 metara (FOTO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Savjetuju da se kit posmatra s razmaka od najmanje 50-tak metara

kit

{module Oglas 1 – 2020}

Nakon što je Institut Plavi svijet u ponedjeljak pozvao građane da im pomognu pronaći velikog kita koji se već nekoliko dana nalazi u Velebitskom kanalu, kako bi se utvrdilo njegovo zdravstveno stanje, mnogi su se uključili. Zbog toga je kit danas uočen.

“Zahvaljujući dojavama mnogih od vas koji ste nam se pridružili u potrazi za kitom, zadovoljno možemo zaključiti da smo ga nakon cijelog jutra potrage drugi dan pronašli kod Starigrada-Paklenice. Na žalost vrijeme nam nije bilo naklonjeno kao što možete vidjeti na fotografijama! Kit je bio na samom rubu nadolazeće oluje te je nakon nekoliko izrona zaronio upravo u oluju. U sljedećoj minuti dali smo petama vjetra uz sijevanje gromova, vjetar i kišu, pitajući se je li vrijedilo! Vjerujte, nije nam bilo svejedno ali vrijedilo je”, objavljeno je na Facebook stranici Instituta.

{source}<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fblueworldinstitute%2Fposts%2F10158732625619777&width=500″ width=”500″ height=”789″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allow=”encrypted-media”></iframe>{/source}

{module Oglas 0 – 2020}

“Kit kojeg smo vidjeli odrasla je životinja, pretpostavljamo duga 15-ak ili više metara. Fizičko stanje nismo uspjeli provjeriti jer smo bili s njim previše kratko, no na prvi pogled ne izgleda neuhranjeno. Zadnja dojava je da je trenutno viđen kod Lukovog Šugarja no vrijeme je loše, a s vremenom se u Velebitskom kanalu ne treba šaliti. Mi se za sada odjavljujemo, ali u najskorije vrijeme pokušat ćemo sažeti sve vaše dojave, fotografije, snimke i objaviti ih zajedno s našima”, poručili su pored fotografija koje su snimili.

Iz Instituta Plavi svijet upozoravaju da se kita, ako ga se uoči, ne smije proganjati ili mu se približavati, posebice ako uđe u neko pliće područje ili uvalu. Unatoč svojoj veličini, veliki kitovi izuzetno se dobro snalaze i u plićim i zatvorenim prostorima, a ako se radi o zdravim životinjama ta vrsta nije sklona nasukavanju na obalu.

Ako se kit nalazi u takvom okruženju proganjanje, pokušaji ‘spašavanja’ životinje i pokušaji da se životinju ‘usmjerava plovilima prema izlazu i slično mogu kod kita uzrokovati paniku te se životinja zbog straha i pokušaja da pobjegne može ozlijediti ili nasukati. Ako se životinji da dovoljno vremena da se u miru upozna s prostorom, ona će bez problema pronaći izlaz, kažu u Plavom svijetu.

Savjetuju da se kit posmatra s razmaka od najmanje 50-tak metara. (Fokus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker