U Beču počelo naplaćivanje sjedenja pod grijalicom na terasi restorana. Dodatnih 5 ili 10 eura

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Ako vam to ne odgovara, možete ući u restoran, gdje je toplo”, rekla je vlasnica svojim kritičarima, za koje kaže da ih nema mnogo i da su reakcije gostiju izuzetno pozitivne.

Kao i svi ostali, mnogi austrijski ugostitelji “jauče” zbog eksplozije troškova struje i plina. Energetska kriza je neke od njih već pogodila u Austriji, a oni zatvaraju svoje lokale. Međutim, mlada, 30-godišnja šefica restorana ‘Lucullus’ u Beču, Carmen Pachschwöll, pronašla je vlastiti recept za smanjenje troškova i pokušaj preživljavanja.

Svaki gost koji, uprkos prohladnom jesenjem vremenu i niskim temperaturama ovih dana, želi da sedne pod grejalice na terasi svog restorana, koji može da primi do 200 ljudi, pored grejanja mora da plati dodatnih 5 ili 10 evra za grejanje. račun za potrošnju.

Ako sednete za mali sto za četiri osobe, to košta 5 evra, a za duplo više 10 evra, piše tabloid “Heute”, koji je razgovarao sa duhovitim šefom. List navodi da je na terasi postavljeno 40 grijalica, koje su prošle godine vlasnika koštale 28.000 eura. Barem je tako rekla Heute. “Ne zarađujemo ovime, samo pokrivamo višak troškova”, naglasio je Pachschwöll.

„Jedan grejač troši dva kilovata na sat, što košta 80 centi. Iznad velikih stolova su četiri grejalice, što je 3,20 evra. Naši gosti sjede na terasi u prosjeku tri sata. Znači to je 9,60 evra“, izračunala je mlada Bečanka.

“Ako vam to ne odgovara, možete ući u restoran, gdje je toplo”, rekla je vlasnica svojim kritičarima, za koje kaže da ih nema mnogo i da su reakcije gostiju izuzetno pozitivne. Prema njenim riječima, sada mnogi odlaze na terasu samo da popiju aperitiv, a onda nastavljaju da jedu i piju u restoranu.

“Oni koji se uglavnom protive su mladi pušači”, otkrio je Pachschwöll za tabloid, dodajući prilično samouvjereno: “Ako neko ne razumije okruženje i štednju, nisam siguran da ga želim kao gosta.” Za informaciju i uputstvo onima koji su besplatno sedeli ispod grejalica na terasama austrijskih restorana i kafića. Ali iz drugih razloga: zbog pušenja ili korone. ‘Lucullus’ je prvi bečki restoran koji naplaćuje sjedenje ispod grijalice na terasi.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker