Turski farmer upotrebom VR tehnologije povećava prinos mlijeka kod krava

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Izzet Kocak, po uzoru na sličnu praksu u Rusiji, odlučio je da iskoristi virtuelnu realnost kako bi od svojih krava dobio više mlijeka. Ova odluka ispostavila se kao ispravna.

Kocak se od 2018. u centralnoj turskoj regiji Aksaray bavi stočarstvom. Ima velike ambicije kada je riječ o prinosu mlijeka od 180 grla.

Kako bi ostvario ambicije, prvo je počeo u prostoru gdje se krave nalaze reproducirati klasičnu muziku. Veliki je broj stočara koji to također rade. Sada se odlučio da kod dvije krave koristi tehnologiju virtuelne realnosti (VR).

“Pokušavamo pronaći alternativne načine za povećanje prinosa mlijeka, a usljed poskupljenja hrane i sijena. Čuo sam da VR tehnologiju koriste u Rusiji pa sam se i ja odlučio na to. Posmatram deset dana kakva je učinkovitost ove tehnologije. Primijetio sam da se povećao kvalitet, kao i prinos mlijeka”, izjavio je Kocak za Agenciju Anadolija (AA).

Napomenuo je da je upoznat o studijama o tome kako okolina u kojoj su krave utječe na proizvodnju mlijeka. Kako je kazao, u prosjeku je dnevno proizvodio 22 litra mlijeka, a uz upotrebu VR tehnologije proizvodi 27 litara.

Shodno tome, Kocak je odlučio da naruči još deset VR uređaja, prenosi list Daily Sabah.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker