Tinejdžer traži 50.000 dolara da prestane pratiti avion Elona Muska

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Devetnaestogodišnji Sweeney je privukao pažnju nakon što je magazin Protocol objavio priču o jednom od njegovih profila na Twitteru.

Riječ je o studentu koji vodi ElonJet profil na kojem objavljuje informacije o kretanju privatnog aviona američkog biznismena Elona Muska. Sweeney ima još nekoliko profila na kojim objavljuje javno dostupna podatke o letovima privatnih aviona slavnih ličnosti poput Billa Gatesa i Jeffa Bezosa. Međutim, daleko najpopularniji profil je ElonJet, koji prati više od 200.000 ljudi, a ta popularnost je privukla pažnju i samog Elona Muska.

Prošle godine je Musk kontaktirao Sweeneyja te ga je upitao da li može ugasiti profil tvrdeći da predstavlja sigurnosni rizik, a ponudio mu je 5.000 dolara. Međutim, Sweeney je u svom odgovoru zatražio 50.000 dolara te je poručio da bi mu to bila velika pomoć u finansiranju fakulteta, a možda i u kupovini Modela 3, električnog automobila koji proizvodi Muskova kompanija Tesla Motors.

Musk mu je kazoa da će razmisliti, no razgovor se nije nastavio. Sweeney je kazao da mu je radn na profilu pomogao da nauči kodiranje te je zahvaljujući tome dobio posao u kompaniji UberJets. Osim toga, razmijenio je nekoliko riječi s Muskom, kojeg smatra svojim idolom.

Međutim, sada je odlučio javno objaviti svoju priču nakon što je Musk izgubio interes za profil.

“Mnogo sam uložio rada u profil, 5.000 dolara nije dovoljno”, jasan je bio Sweeney.(Klix)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker