Srbija: Dirljiva priča o nađenom novčaniku: Izgubio poslednju očevu penziju, od tih para podizao spomenik

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nikola Guševac i Miroljub Ivanović iz Loznice pronašli su novac i dokumenta jednog sugrađanina i sve nađeno mu, na njegovo oduševljenje, vratili. Šta se desilo za Lozničke novosti priča Guševac, koji, kako kaže, često nalazi novac ili mobilne telefone i uvek ih vraća vlasnicima.

Posle sastanka u Auto-moto udruženju čiji su članovi, u blizini prostorija, u večernjim satima, našli su mobilni telefon, više ličnih dokumenata i novac. Odmah su znali da je naredni korak pronaći vlasnika i sve to mu predati.

– Našli smo 480 evra, 17.000 dinara, vozačku i saobraćajnu dozvolu, ličnu kartu, ispostavilo se oca vlasnika izgubljenih stvariznačku Nezavisnog sindikata policije tako da smo shvatili da je reč o, kasnije smo saznali, penzionisanom pripadniku MUP-a. Prema adresi iz isprava otišli smo do kuće osobe čija su dokumenta, ali nije bio tu i tamo smo zatekli njegovu majku, ženu u godinama. Objasnili smo o čemu se radi, ostavili broj telefona, i kazali da ćemo sve nađeno odneti u lozničku policijsku stanicu, što smo i učinili – priča Guševac.

U policiji su sve nađeno predali, ispoštovana je procedura, sačinjen zapisnik, a policajci su, kažu nalazači, posao obavili “korektno i profesionalno”.

Čovek me je ubrzo nazvao i rekao da ne može da veruje da još ima onih koji postupaju kao mi. Na njegovo instiranje da se vidimo, danas smo se sreli i malo popričali. On kaže da mu je važnije što smo mu vratili dokumenta nego novac, a kada smo čuli o čemu se radi, još draže nam je što smo ovako postupili. Naime, njemu je otac preminuo u avgustu, a novac koji smo našli je poslednja očeva penzija koju je podigao. Novac koji smo našli planirao je da ostavi da podigne ocu spomenik. Zahvalan je i više puta je rekao “hvala Bogu da još ima takvih ljudi” – kaže Gluševac.

(Telegraf.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.