Splićanin nakon povratka iz Italije već tri dana provodi u izolaciji u vlastitom vozilu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Igor Smiljanić je Splićanin koji radi kao vozač turističkih autobusa i zbog posla je otišao u Italiju samo nekliko dana prije nego je ta zemlja proglašena “crvenom zonom” koronavirusa. On je već treći dan u izolaciji u vlastitom vozilu, a ispričao je kako je njegov cijeli put protekao.

GH657567

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Kako piše Jutarnji hr., Igor je u Veneciji preuzeo pun autobus turista, vozio ih Italijom da bi nakon izvjesnog vremena s njima prešao u Austriju odakle je ta grupa trebala krenuti svojim kućama, međutim, tada je već bila proglašen karantin u Italiji.

Igor je nakon toga s praznim autobusom krenuo prema Splitu i s obzirom na to da je bio jako dobro upoznat sa situacijom, stigao je na granični prijelaz na Macelj, ali tamo ga nije dočekao sanitarni inspektor niti mu je dodijeljeno rješenje o izolaciji.
{module Oglas 2019 – U članku 0}
“Znao sam i sam koji su koraci preda mnom i svjestan sam bio kako moram u izolaciju. Samo rješenje, taj papir nisam dobio, ali to je najmanje bitno”, rekao je Igor.

Tu noć je odlučio prespavati u autobusu na odmaralištu Draganić, i kako je ispričao, ne pamti da je bila hladnija noć. U ponedjeljak je krenuo prema svom gradu, starom cestom, gdje mu je trebalo pet sati vožnje. Nazvao je i dežurnu epidemiologinju splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

“Jako ljubazna gospođa mi je nakon cijele priče, a kazao sam precizno koje datume sam bio gdje, rekla da ako ne osjećam simptome da me ne može poslati u karantin, jer je protokol takav. Dakle, protokol kaže da u karantin idu samo oni naši državljani koji imaju simptome ili, po sili zakona, svi strani državljani, iako ih nemaju”, ispričao je Igor.

Nakon toga Igor nije znao šta da poduzme zato što nije mogao otići kući jer bi zarazio i suprugu i djecu ukoliko ima virus. Prijatelj mu je ponudio svoju kuću na selu, a Igorova supruga je pripremila vozilo, napunila ga namirnicama, posteljinom, sredstvima za dezinfekciju i ostavila ga s ključem u bravi pred garažom gdje Igor mora dovesti autobus. Nije bilo ni susreta ni zagrljaja.
{module Oglas 2019 – U članku 2}
“Preuzeo sam auto i odvezao sam se u tu prijateljevu kuću, gdje su me vidjeli susjedi kako otvaram kapiju. Susjedi su bili udaljeni najmanje sto metara od mene, a ja na licu imam masku. Nakon toga kreće pakao – prijatelja bijesni susjedi zovu, prijete mu postavljajući pitanje je li normalan zato što je doveo virus u selo”, ispričao je Igor koji je i dalje zgrožen ponašanjem i neznanjem naroda.

Prespavao je u toj kući, ujutro je dezinficirao i napustio je, da ne stvara prijatelju dodatne probleme, a potom je preko turističke aplikacije bukirao kuću nedaleko spornog sela, na trinaest dana. U razgovoru s vlasnikom objekta jasno je kazao kako mu kuća treba za izolaciju. Vlasnik nakon toga dolazi u sukob s rođenim ocem – jer stariji gospodin, također ne želi potencijalnog nosioca koronavirusa u svoja četiri zida.

“I evo me, 48 sati nakon ulaska u Hrvatsku ja sam u autu”, dodao je Igor.

Na kraju je porodica donijela odluku da se Igor vrati kući, a supruga će se s djecom prije toga iseliti kod prijatelja.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex