SATELITSKA 6G MREŽA BIĆE 100 PUTA BRŽA OD 5G MREŽE: Testiranje počelo, Kinezi vrlo optimistični

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kina je prva na svijetu sasvim tiho lansirala 6G satelit u svemir. Satelit se zove Star Era-12 i prema riječima kineskih stručnjaka njegov signal se vrlo lako izgubi u prostoru, ali ga kontrolišu posebnim mehanizmima.

gzkziukizukz

{module Oglas 1 – 2020}

Ovaj satelit omogućava brzinu prenosa podataka od 100 do čak 500 Gbps, što je više od 100 puta brže od tek instaliranih najboljih 5G mreža u svijetu. Poređenja radi, sama 5G mreža je opet toliko puta brža od 4G mreže, napominje PhoneArena, što znači da je brzina 6G mreže gotovo nezamislivo unapređena!

Zapravo, prevedeno u realan život, brzina 6G mreže biće tolika da se film visoke rezolucije skine na telefon za manje od osam sekundi ili da se preuzme 1.500 slika najkvalitetnije rezolucije za manje od jednog minuta – ludački brzo, zar ne?!

Prema riječima stručnjaka 6G će osim brzine imati i još manje kašnjenje, koje će omogućiti dosad nezamislive zahvate posebno u domenu zdravstva i liječenja ljudi.

Kina tako već uveliko testira ponašanje satelita, postojanost signala, uređaje i transport signala, što znači da je uveliko počela nova faza 6G razvoja. Prema nekim ranijim objavama, prve 6G mreže vidjećemo između 2028. godine najranije i 2030. godine, što je realnije.

{module Oglas 0 – 2020}

Ovo ne čini Amerikance srećnima, jer osim što zaostaju u 5G tehnologiji već zaostaju i u 6G-u. To znači da Kina opet ima preimućstvo tj. bliža je komercijalizaciji i definisanju 6G standarda, što je nova bolna tačka za SAD.

Profesor Tomaso Melodia, zaposlen na Institutu bežičnih i internet stvari konekcija pri Univerzitetu u Bostonu rekao je za Reuters agenciju:

“Problem u SAD je to što smo zaokupljeni veštačkom inteligencijom i razvojem Cloud mogućnosti, dok bežične tehnologije uzimamo zdravo za gotovo. Ne bi smelo da bude tako i ne bismo trebali da predamo 6G Kinezima da ga oblikuju“.

Izvor: Mondo/PhoneArena

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker