PRIČA JE IPAK TRAGIČNA / Diana Armstrong je žena s najdužim noktima na svijetu, nije ih sjekla od 1997. godine

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Žena iz Minnesote je postavila novi svjetski rekord za najduže nokte, ali joj oni stvaraju mnoge probleme.
Šezdesetčetverogodišnja Diana Armstrong nije sjekla svoje nokte još od 1997. godine, a tu odluku je donijela nakon što joj je preminula kćerka usljed napada astme.

Djevojčica je imala 16 godina, a do svoje smrti je svakog vikenda uređivala nokte svojoj majci. Diana kaže da je nakon smrti svoje kćerke odlučila da više nikom neće prepustiti taj posao, a čak napustila posao kako bi joj nokti mogli rasti. Ukupna dužina njenih noktiju danas iznosi čak 13 metara. Najduži nokat joj je na desnom palcu te njegova dužina iznosi 137 cm.

Održavanje noktiju ove dužine ogroman je posao, a za Guinness je rekla da joj je potrebno četiri do pet sati za lakiranje noktiju.

Ipak, ovakvi nokti imaju i drugih nedostataka, jer Diana više ne može voziti automobil, otvarati frižider, koristiti javne toalete, podizati stvari s poda i drugo.

Njena ostala djeca u početku nisu razumjela njenu odluku, no sada je prihvataju.

“Mislim da bi Latisha bila ponosna na mene jer je ona posljednja sređivala moje nokte. O njoj razmišljam dok ih puštam da rastu, o svojoj kćerki”, izjavila je Diana.

Prethodna rekorderka je bila Ayanna Williams iz Teksasa, ali je ona odlučila odsjeći nokte prošle godine nakon čak tri desetljeća.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker