PERFORMANS U DOBA KORONE! Napravio spravu kako da sačuva 2 metra distance na ulici (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pandemija korone virusa zatvorila je celi svet, a stručnjaci i lekari savetuju da se drži distanca kako bi se sprečilo širenje virusa koji je usmrtio hiljade ljudi.

2198907 screenshot 3 ls

{module Oglas 1 – 2020}

Iako je i stanovnicima Toronta preporučeno da ostanu kod kuća i da ne napuštaju bez nekog važnog razloga, mnogi i dalje šetaju uskim gradskim ulicama kako bi kupili namirnice, ali i vežbali.

Danijel Rotstejn, umetnik, pisac i kartograf, napravio je video kako hoda kroz najprometnije ulice u gradu dok nosi spravu koja mu omogućava da ostane najmanje dva metra od drugih. Način kako on to radi kako bi pokušao da održi distancu od dva metra je čak i komičan.

2198905 screenshot 4 ff

“Napravio sam  uređaj za društvenu distancu kako bi pokazao zašto treba da zatvori glavne ulice tokom COVID-19”, napisao je Rotstejn na Tviteru.

“Naši trotoari su preuski da bismo držali sigurnu distancu”, napisao je Danijel

{module Oglas 0 – 2020}

2198903 screenshot 5 ff

„Torontu treba više prostora da bi pešaci ostali bezbrižni. Grad bi trebalo da zatvori ulice za automobile kako bismo zadržali udaljenost od 2 metra”, rekao je u videu. 

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Made a Social Distance machine to show why <a href=”https://twitter.com/cityoftoronto?ref_src=twsrc%5Etfw”>@cityoftoronto</a> needs to close major streets like Yonge during COVID-19. Our sidewalks are too narrow to keep a safe distance.<br>Tell <a href=”https://twitter.com/JohnTory?ref_src=twsrc%5Etfw”>@JohnTory</a> and your local councillors: <a href=”https://twitter.com/hashtag/streets4peopleTO?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#streets4peopleTO</a>!<a href=”https://t.co/uUmYOxOGZv”>https://t.co/uUmYOxOGZv</a> <a href=”https://t.co/ZiCwuSECx9″>pic.twitter.com/ZiCwuSECx9</a></p>&mdash; Daniel Rotsztain (@theurbangeog) <a href=”https://twitter.com/theurbangeog/status/1249692793821433856?ref_src=twsrc%5Etfw”>April 13, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

Danijel nije prvi koji je savetovao da se zabrani kretanje automobilima po centru grada kako bi pešaci mogli da drže distancu. Neki gradski činovnici se zalažu da se uvede zabrana automobilima, a nekoliko stručnjaka je prihvatilo tu ideju, uključujući bivšeg glavng planera Toronta Dženifera Kismata.

{module Oglas 2 – 2020}

{module Forum banner}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex