Ovo je najveća privatna kuća na svijetu, vrijedi milijardu dolara (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Soliter je visok nešto manje oko 167 metara pa ima 27 spratova s veoma visokim plafonima

mumbai

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Najveća privatna kuća na svetu izgradena je 2010. godine i nalazi se u Mumbaju u Indiji.

Kuća nazvana Antilija izgrađena je 2010. godine i nosi titulu najveće na svijetu. To je u suštini soliter s 27 spratova, cija površina iznosi 37.161 kvadratnih metara.

Kuću koristi četvoročlana porodica, a za svakodnevno održavanje je potrebno osoblje od 600 ljudi.

Antilija nije samo najveći dom na svijetu, nego je i najskuplje imanje na svijetu. Njena vrijednost se procjenjuje na više od milijardu dolara.

Dizajnirala ju je kompanija “Perkins and Will” iz Čikaga, a građevinske radove je obavila australijska firma “Leighton and Will”.

Soliter je visok nešto manje oko 167 metara pa ima 27 spratova s veoma visokim plafonima. Kad se uzme u obzir visina prosječnog plafona, ova zgrada je mogla da ima do 60 spratova.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Na krovu ima dovoljno prostora za slijetanje tri helikoptera, a ispod je sprat za kontrolu leta. Potom slijedi stambeni deo, a onda spratovi namenjeni osobama koje rade na održavanju, spratovi s apartmanima za goste, bazen, spa, otvoreni vrtovi, bioskop sa 50 sjedišta, a na dnu su spratovi koji se koriste kao garaža u koju može stati više od 200 automobila.

Antila može da izdrži zemljotres do osam stepeni po Rihteru, a dizajnirana je da sačuva što više energije korištenjem pasivne ventilacije i vrta za hlađenje. Kad pasivna energija nije dovoljna, tu je i velika “ledena soba” koja održava zgradu hladnijom od bilo kog objekta u gradu.

Vrijednost zgrade se procjenjuje na više od milijardu dolara, a indijski mediji pišu da je izgradnja koštala dvostruko više.

Pogledajte video :

{module Oglas 2019 – U članku 0}

https://www.youtube.com/watch?v=NkDmq1oCHIo

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.