Ovo je najškrtija ženu na SVIJETU – Natjerala sina da amputira nogu jer mu nije htjela platiti liječenje- Pogledajte kako je umrla

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Hetty Green…najškrta žena u povijesti, njezino se bogatstvo procjenjuje na više od 2,3 milijarde dolara. Hetty Greene rođena je u Americi 1835. Bila je jedina kći bogatog poslovnog čovjeka.

Od oca je naslijedila bogatstvo koje se procjenjuje na 7,5 milijuna dolara. Kada je imala dvadeset i jednu godinu, preselila se živjeti u New York kako bi uložila svoj novac na Wall Streetu i zvali su je Zla vještica s Wall Streeta. Udala se za milijunaša poput sebe, ali je i dalje živjela na ostacima i razlomljenih keksa u trgovinama i svađala se za besplatnu kost za svog psa!! Hetty Greene bila je vrlo jadna žena. Sašila je gaće sa 16 godina i nije ih mijenjala niti kupovala druge do dana smrti.

Nikada nije potrošila ni novčića, pa se pričalo da nikada nije koristila toplu vodu, da je nosila crnu haljinu koju nije mijenjala dok se nije potpuno pocijepala i da je živjela od pite koja je koštala samo dva centa.

Hetty je natjerala svog sina da amputira nogu jer kad ju je slomio, ona je odgodila liječenje jer nije htjela da troši novac i nastavila je tražiti besplatnu liječničku pomoć. Hetty Greene umrla je 1916. u 81. godini života u New Yorku, a u Guinnessovu knjigu rekorda upisana je kao “najškrta osoba na svijetu”. Uzrok njezine smrti bio je moždani udar zbog svađe sa služavkom jer je služavka tražila povećanje njezine mizerne plaće. Umrla je i iza sebe ostavila ogromno bogatstvo, a njezina djeca nisu naslijedila njezinu izrazitu škrtost, nego su bila velikodušna do te mjere da je njezina kćer njenim novcem izgradila besplatnu bolnicu!!

Drustvene mreze

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex