Ovako danas izgleda dječak kojeg je polumrtvog pronašla danska humanitarka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prije nešto više od četiri godine humanitarka iz Danske, Anja Ringgren Lovén, spasila dječačića iz Nigerije optuženog za vještičarenje, kojeg su roditelji ostavili da na ulici umre od gladi i žeđi.

djecakhope

Mališan je preživljavao hraneći se otpacima i smećem koje je pronalazio na ulici. Nakon što ga je pronašla, Anja je rekla da je dječak bio u strašnom stanju, s tijelom punim crva i parazita, a nije mogao stajati na vlastitim nogama.

{module Oglas 1 – 2020}

Kad ga je pronašla, ova mu je humanitarka dala jesti, dala mu je vode, zamotala ga u deku i odvela na liječenje u bolnicu.

Dva dana nakon što je online zajednicu zamolila da pomognu oko računa za Hopeovo liječenje, iz čitavog je svijeta primila donacije u vrijednosti od 2 milijuna dolara. Anja vodi sirotište za takozvanu ‘vještičju djecu’ u Nigeriji. U nekim afričkim plemenima i danas se vjeruje da su neka djeca najveći krivci za siromaštvo u porodici – zbog toga ih se označava nepodobnima i izopćuje iz društva.

hope2

Napredak je iz godine u godinu bio očit “30. januara 2016. svijet je saznao za praznovjerje. Ne ono praznovjerje koje nam je poznato iz vlastitih uvjerenja ili iz filmova, već ono koje ubija tisuće nevine djece svake godine. Ne radi se samo o ubistvima, već i o mučenju djece na najbarbarskije načine koje možete zamisliti, sve dok im smrt ne olakša patnje.

{module Oglas 0 – 2020}

Nisam bila sama toga dana. Nisam samo ja spasila Hopea. Spasili su ga i David Emmanuel Umem, Nsidibe Orok i cijeli naš tim. Ja nisam, niti ću ikad biti spasitelj afričke djece. Ja sam samo čovjek i činim ono što mi se čini ispravnim. Danas je Hope snažan i zdrav dječak s nevjerojatnim samopouzdanjem. Vrlo je inteligentan i voli ići u školu. Zanima ga život. Zaista želi naučiti nešto novo svakog dana. Zna izraditi igračke i izmisliti igre ni iz čega. Ima tako razvijenu maštu. Hrabar je i ničega se ne boji. Bez sumnje mogu reći da je dan kada smo ga našli, prije 3 godine, prošlost.

Danas Hope živi u sirotištu, a osmijeh mu se vratio na lice 

Njegov je oporavak nevjerovatan. Kada su okruženi samo ljubavlju, brigom i zaštitom, čak i najranjiviji i najbolesniji se oporave. Nije lako raditi s djecom koja su bila mučena i zlostavljana od strane cijele zajednice”, napisala je Anja Lovén na treću godišnjicu od spašavanja ovog sirotog dječačića.

Trenutno u njenom utočištu živi 73 djece, a zbog pandemije koronavirusa Anja ne može biti s njima, mora boraviti u Danskoj.

{module Oglas 2 – 2020}

“Dirljivo je vidjeti kako se Hope i ostali brinu za nove koji dođu. Oni operu kad nam dođu potpuno prljavi. Daju im nešto za jelo, igraju nogomet s njima ili zajednički sade povrće u vrtu”, kaže ova humanitarka.

Kaže kako joj se srce cijepa što ne može biti s djecom u utočištu Land of Hope, a moguće posljedice pandemije u Nigeriji su nesagledive, uz stalnu opasnost za pogoršanje sigurnosnih uvjeta u toj zemlji.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker