OPREZ! KAD DIŽETE NOVAC SA BANKOMATA ČUVAJTE SE LIBANSKE KLOPKE! Otvorite dobro oči da ne postanete žrtva PREVARE i lopova! VIDEO

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na društvenim mrežama se pojavio snimak sa sigurnosne kamere koja je zabeležila jednu neprijatnu situaciju. Ne zna se gde i kada je nastao snimak, ali je uznemirio one koji redovno odlaze do bankomata kako bi podigli svoj novac.

Kako se može videti na snimku, jedna žena podiže novac sa bankomata dok dvojica sumnjivih muškaraca stoje iza nje. Jedan muškarac je stajao sa njene desne strane, dok joj je drugi bukvalno disao za vratom.

U nekom trenutku, muškarac iza nje baca novac na pod i tapše ženu po ramenu kako bi je namamio da podigne novackoji joj je navodno ispao.

Dok je žena uzimala novac sa poda, leđima okrenuta bankomatu, drugi muškarac je iskoristio priliku da upotrebi aparat koji se dodaje bankomatu kako bi uzeo podatke sa kartice. Taj način prevare zove se “Libanska klopka.

” Komentari su se samo nizali ispod snimka: “Ovaj iza nje joj ladno diše za vrat, i gleda preko ramena, ladno je video i njen PIN. Odmah sve prekidaš, čim je tako blizu tebe”, “Al’ definitivno treba biti maksimalno neoprezan za ovako nešto… Njih 2 (a možda i ovaj 3.?) je opkolili sa svih strana na 5 cm. Šta imaš da tražiš bliže od 2 metra od mene? Čim to primetiš, sve prekidaš, i vadiš karticu – nema priče, znaš da ti ne misle ništa dobro!!!”

Taj aparat se stavlja na mesto gde se stavlja i kartica, on zatim očitava broj upotrebljene kartice, na osnovu koje se pravi lažna i onda se skidaju pare s računa. Takođe, PIN-kod, bez kojeg je nemoguće pristupiti računu, prevaranti uglavnom snimaju skrivenom kamerom ili uređajem koji automatski pamti broj koji se unosi.

Policija godišnje otkrije na desetine zloupotreba platnih kartica na razne načine. Stručnjaci savetuju da se prilikom plaćanja kartica ne gubi iz vidokruga, PIN ne otkriva drugoj osobi, ne drži u telefonima ili na papirićima u novčaniku. Ukoliko ste u mogućnosti, koristite bankomat u zatvorenim prostrima, a ako vam se kartica zaglavi u bankomatu, obavezno pozovite banku. Čuvajte se nepoznatih osoba koje vam nude pomoć, a ukoliko primetitite bilo šta sumnjivo na bankomatu, nemojte ga koristiti. Na kraju, redovno proveravajte stanje na računu, piše novosadski dnevnik.

Kurir.rs/Mondo

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.