Neraskidiva veza: 7 razloga zašto bratići i sestrične imaju posebno prijateljstvo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bratići i sestrične dio su porodične mreže – prijatelji s kojim se dijeli genetski kod i zbog toga su vrlo posebni

Porodične veze i okupljanja važan su dio odrastanja i kasnijeg života, a posebno je lijepo ako u porodici ima puno djece. Većina nas kada odraste s posebnom se radošću sjeća igranja s najbližim rođacima na porodičnom roštilju ili na ljetovanju.

Prvi prijatelji

Bratići i sestrične su prvi djetetovi prijatelji i s njima mališani najčešće uče prve korake i igre. Njihova veza postoji od prvih dana i tako postaju prvi prijatelji, kao braća i sestre. No, dijete će brata ili sestru vidjeti svaki dan i ponekad će doći do svađa, a bratića i sestričnu puno rjeđe pa će druženje s njima biti prava poslastica!

Imaju istu porodicu i posebnu vezu

Bratići i sestrične imaju roditelje koji su na mnogo načina slični i zbog toga osjećati posebnu vezu. U isto vrijeme njihovi su roditelji dovoljno različiti da zajedničko vrijeme bude ugodno i opušteno, a opet uzbudljivo. Sličnosti će zajedničko vrijeme učiniti posebnim, a razlike uzbudljivim. Osim toga djeci će biti jako zanimljivo slušati obiteljske priče o precima, a te uspomene će stvoriti posebne veze.

Najbolje će čuvati tajne

Bratići i sestrične su osobe od potpunog povjerenja. Od malih nogu će vjerovati jedan drugome i povjeravati najveće tajne. Ovo je sigurna porodična mreža – prijatelj s kojim se dijeli genetski kod.

Pidžama partiji bit će najbolji

Roditelji će puno manje osjećati nervozu ako dijete pošalju da prespava kod bratića ili sestrične. S druge strane, dijete će se osjećati opušteno jer ide kod tete, tetka ili amidže. Dječje igre, ali i “zavjere protiv odraslih” bit će puno slađe, a pamtit će se cijeli život.

Stariji rođaci su cool

Odjeća, filmovi, muzika i šminka – sve je to nešto što će stariji bratići i sestrične pokazati mlađima. Čak će i neke svoje cool stvari podijeliti s mlađima, a oni će posebno uživati jer obično starija braća i sestre nisu raspoloženi za dijeljenje. Kasnije će stariji rođaci naučiti mlađe kako da se izvuku kada naprave male prekršaje. Jako cool!

Više uzora u porodici

Bez obzira je li netko najmlađe ili najstarije dijete u porodici, velike su šanse da će bratići i sestrične biti različite dobi. Uvijek je dobro da dijete bude u kontaktu sa što većim brojem ljudi jer može naučiti puno stvari od starijih rođaka, ali i graditi različite odnose.

Podrška bez osuđivanja

Bratići i sestrične u različitim fazama života mogu dati podršku na drugačije načine. No, za razliku od brata ili sestre, koji mogu biti jako kritični, oni će imati puno više razumijevanja i ljubavi.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.