Neke stvari joj nisu jasne: Parižanka koja živi u Sarajevu nabrojala stvari koje smatra čudnima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Najprije je izdvojila “haj na kafu mentalitet”. Nije joj jasno da kada je prijatelji zovu na kafu misle da odmah idu, a ne za nekoliko dana

Parižanka koja trenutno živi u Sarajevu na TikTok profilu pod nazivom “peanutbutterovic” podijelila je s pratiocima listu stvari vezanih za glavni grad Bosne i Hercegovine koje nikako ne može razumjeti. Nabrojala je stvari koje smatra čudnima.

Najprije je izdvojila “haj na kafu mentalitet”. Nije joj jasno da kada je prijatelji zovu na kafu misle da odmah idu, a ne za nekoliko dana.

  • Prijatelji mi šalju poruke i pitaju me jesam li slobodna da odmah odemo na kafu. Ne sutra, ne za vikend, ne iduće sedmice, ne daj bože sedam dana nakon, nego upravo sad. Sviđa mi se to sad, ali ne znam kako to funkcioniše kad ljudi imaju posao. Ja ga trenutno nemam”, rekla je.

Nije joj jasno postojanje riječi “trg”, a prokomentarisala je i jedan od popularnijih sarajevskih klubova u koji i ona izlazi. “Svi koje upoznam kažu mi da idem tamo, ali i svi koje poznajem kažu da mrze taj klub. Cijeli grad istovremeno i voli i mrzi najpoznatiji klub u gradu. Šta se događa?” rekla je.

Iduća stvar je “postojanje kamiona u Miljacki”, što se dešava prilikom čišćenja korita rijeke.

  • Govorim o malim kamionima doslovno u rijeci, vi ste ih vidjeli, ja sam ih vidjela, svi smo ih vidjeli – i svi moramo prihvatiti da je ovo stvarno čudno”, rekla je.

Komentarisala je i samu Miljacku te kazala da polovicu godine podsjeća na baru.

Posljednje na listi je – šampita. “Generalno kad pričamo o kolačima mislimo na malo šlaga na vrhu kolača, a ne kolač na puno šlaga”, rekla je.

@peanutbutterovic YES I AM WELL AWARE THAT I MISSPELLED ŠAMPITA 😭 #sarajevo #sjj #expats #bosnia #balkantok ♬ original sound – peanutbutterović 🇧🇦🇫🇷

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex