Lopovi mu upali u sušaru i odneli najbolju pršutu: Ove zime će umjesto mesa jesti pekmez i hleb

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nažalost njegov slučaj nije usamljen, a sve je više lopova kroz Zapadnu Srbiju koji umesto lepljiv sada imaju masne prste, od pršute i mesa koje pokradu iz seoskih dvorišta

Lopovi u Srbiji kao da već odovano ne biraju i kradu šta stignu, pa tako sve češće se može čuti da upadaju u domaćinstva i nose meso iz sušare koje su pošteni i vredni domaćini ostavili za zimu. Takva drama dogodila se i kod Branka Radojičića iz sela ostra kod Čačka, koji je tovio dve debele svinje mesecima, a onda su nepoznati počinioci upali u sušaru i sve odneli.

On i njegova supruga još uvek ne mogu da se oporave od šoka.

“Od kad se to desilo ne spavam nikako noćima, plašim se da opet ne upadnu. Mada, više nemaju ni šta odnesu osim nas dvoje. Moja žena od te stresne situacije dobila je i visok pritisak. Ona je mesecima vodila brigu u tovljenicima, hranila ih, čistila obor i gurala kolica. Da mi neko odnese meso, da sada ja nemam šta da jedem. Već 40 godina sam sušio meso, nekada nismo ni zaključavali sušaru, pa nikada ništa nije bilo pokradeno, ovo je za mene šok”, kaže branko za RINU.

A domaćini će ovu zimu, kako kažu, morati da provedu na pekmezu i margarinu. Od silnog mesa ostao je poneki kaiš slanine, kavurma i uši za pihtije.

“Otišla je sva pršuta i vrat, ono što je najbolje. Otišla je i prošarana slanina a ostala sapunjara, i tih nekih kobasica koje su bile podignute visoko koje nije lopov mogao da vidi, u suprotnom bi i to otišlo”, dodao je Branko.

Nažalost njegov slučaj nije usamljen, a sve je više lopova kroz Zapadnu Srbiju koji umesto lepljiv sada imaju masne prste, od pršute i mesa koje pokradu iz seoskih dvorišta.

(Telegraf.rs, RINA)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker