Kako lokalni biznisi zaobilaze mere: U prodavnicu obuće ubacio kutije keksa i čips

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Papuče uz jednu kutiju “jafe”

Kako je novim merama dozvoljen rad prehrambenim radnjama, mnogi privrednici koji nisu za to registrovani požurili su da probaju da nađu način da zaobiđu mere. 

Tako, menjali su šifru u APR-u koja se odnosi na delatnost, ili su jednostavno, svoje radnje dopunjavali sa prehrambenom robom.  A kako su korisnici društvenih mreža podelili, u Čačku i Nišu lokalni vlasnici radnji su otišli korak dalje. Njihovo “snalaženje” je kod nekih izazvalo smeh, a kod drugih  gnev, jer pokušavaju da zaobiđu sistem.

Kako se vidi na fotografiji koja je postala viralna, prodavnica obuće ubacila je prehrambene proizvode u prodaju da bi mogla da radi za vreme mera.

Takođe, pitanja koja su stigla na adresu pravnog tima Centra za Kovid-19 mere, uglavnom se odnose na slične probleme.

“Da li ukoliko bi promenili šifru delatnosti ogranka npr. u pekaru ili neku od delatnosti koja sme da radi a slična je našoj da li bi onda smeli da radimo na toj lokaciji i da poslužujemo piće i hranu?” – glasi pitanje.

Očigledno, i ovaj preduzetnik pokušava da nađe caku kako bi mogao da posluje u ograničenom vremenu, pa je u skladu sa tim i dobio odgovor od Pravnog tima:

– U vezi za Vašim pitanjem oko primene odredaba Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19  i Naredbe o radnom vremenu za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19, a koje se odnose na ograničenje radnog vremena ističemo sledeće: U skladu sa tačkom 1, stav 1, podtačkom 1) Naredbe, neće raditi objekti u kojima se obavljaju delatnosti: 1) pružanja usluga u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića (restorani, kafići, barovi, klubovi, splavovi,i sl.)

Da li vi podržavate ovakve postupke?

(Telegraf)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Povezani članci

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker