Jeziv slučaj kakav doktori ne pamte: Muškarcu uklonilli 150 živih insekata iz nosa i sinusa

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nesretni muškarac osjećao je nelagodu od oktobra, ali tek kada su mu se lice i usne natekle 9. februara, odlučio je potražiti medicinsku pomoć u HCA Florida Memorial Hospitalu

Doktori iz Jacksonvillea su izvukli čak 150 živih insekata u stadiju ličinke iz nosa i sinusa ovog pacijenta koji je prethodno prebolio rak, izvještava First Coast News, a prenosi New York Post.

Nesretni muškarac osjećao je nelagodu od oktobra, ali tek kada su mu se lice i usne natekle 9. februara, odlučio je potražiti medicinsku pomoć u HCA Florida Memorial Hospitalu.

  • Prije nekoliko sedmica počeo sam primjećivati krvarenje iz nosa, neprekidno. Nisam mogao niti normalno otići na WC bez da mi nos počne krvaviti, objašnjava.

Stvari su postale bizarno čudne kada je stigao u bolnicu:

  • Kada sam došao na pregled, ljekar je rekao: “Vidim kretanje”, prisjetio se pacijent. Dr. David Carlson, jedan od ljekara, koristio je kameru kako bi pregledao nos pacijenta – samo da bi otkrio desetke ličinki kukaca kako se hrane unutar nosa i sinusa, izbacujući tkivo i izmet, što je potaknulo upalu kod pacijenta.

Nesretni muškarac osjećao je nelagodu od oktobra, ali tek kada su mu se lice i usne natekle 9. februara, odlučio je potražiti medicinsku pomoć u HCA Florida Memorial Hospitalu.

  • Što se tiče veličine, bile su različite, ali veće su bile velike poput kraja mog malog prsta. Neki od tih parazita su bili unutar nosa, pokušavajući naći mjesto za hranu, dok su drugi bili ukopani u tkivo, rekao je Carlson.

Carlson je rekao da je njegov tim pokušao ukloniti insekte usisavanjem, ali kada se usis blokirao, koristili su različite instrumente za njihovo izvlačenje. Ali insekti nisu bili voljni napustiti svoje stanove, primijetio je Carlson.

  • Oni su bili tačno ispod njegove lobanje, blizu mozga, i da su dosegli taj dio, mogli su ga ubiti,objasnio je Carlson. Strašni gmizavci su poslani epidemiologu na identifikaciju. Pacijent pretpostavlja da su paraziti ušli u njegov nos nakon što je rukovao mrtvom ribom.

  • Sada znam da moram promijeniti način na koji rukujem ribom. Ranije sam samo ispirao ruke u rijeci, ali sada ću koristiti sredstvo za čišćenje kako bih bio siguran da sam dobro očistio ruke i da ne diram nos ili lice, rekao je pacijent.

Carlson je rekao da tokom svoje karijere specijalista za uši, nos i grlo nije vidio ovakav slučaj dokumentiran u SAD-u.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.