Facebook uveo novu reakciju na objave: Sada ćete prijatelju moći poslati virtuelni zagrljaj

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

gfht7ur6876

{module Oglas 1 – 2020}

Republicworld piše da je Facebook nedavno najavio određene novine koje su već sada mnogima dostupne nakon ažuriranja aplikacije, a u narednim danima svi će ih imati.

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Loving the new Facebook ‘like’ option….Introducing the care/hug/squeeze, much needed!!!! <a href=”https://twitter.com/hashtag/care?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#care</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/virtualhug?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#virtualhug</a> <a href=”https://t.co/SlWYI4wdgI”>pic.twitter.com/SlWYI4wdgI</a></p>&mdash; pip gaskell (@GaskellPip) <a href=”https://twitter.com/GaskellPip/status/1255908602558193665?ref_src=twsrc%5Etfw”>April 30, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

Riječ je o dva e-mojija, tzv. dvije reakcije gdje jedan od njih poznati žuti smajli koji sada pruža i zagrljaj, a ljubičasto pulsirajuće srce je namijenjeno za stavljanje reakcije na Messengeru dok se dopisujete s prijateljima.

{module Oglas 0 – 2020}

Facebook je postepeno počeo uvoditi e-mojije, odnosno, reakcije, a iako je ‘like’ i dalje ostao zaštitni znak Facebooka uz zagrljaj, korisnicima su na raspolaganju još i srce, osmijeh, iznenađenje, tužni i ljuti smajli.

Potreba za uvođenjem nove reakcije koja zapravo označava zagrljaj i služi kao “care react” je upravo kako i naziv govori nastala zbog vođenja brige o svojim korisnicima, jer je Facebook na ovaj način želio pružiti više mogućnosti svojim korisnicima da izražavaju emocije jedni prema drugima dok su u kućama u izolaciji.

“Ovaj novi paket e-mojija je predstavljen kako bismo omogućili našim korisnicima da međusobno dijele svoju podršku tokom ovog neviđenog vremena. To je skup reakcija dizajniran tako da bi svim ljudima pružili dodatne načine iskazivanja podrške koji su pogođeni trenutnom krizom zbog koronavirusa. Ovo je samo mala gesta i ne pruža nikakvu finansijsku ili bilo koju drugu podršku osim one psihološke jer je veoma važan aspekt sistema podrške onima koji pate od izolacije”, kazao je glasnogovornik Facebooka.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker