Dva puta se pokušala ubiti, gledala je fotke ”savršenih mama” na Instagramu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vjeruje da je za sve što joj se događalo u posljednjih godinu i po dana djelomično kriv i traumatičan porođaj koji je dugo trajao

693c8092 ef7c 45af 8a90 ba82d738b951 1

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Catherine Mousley (34) ostala je trudna u januaru 2017. Ona i njen partner Chris donijeli su veoma tešku odluku da prekinu trudnoću u 17. sedmici nakon što su njihovom djetetu dijagnosticirani hromozomska anomalija i Downov sindrom.

Ipak, Catherine je ponovno ostala trudna i u maju 2018. rodila je sina Jakea. Tada je počela osjećati grižnju savjesti zbog pobačaja.

“Rodila sam Jakea i na Instagramu gledala savršene prikaze majčinstva. Počela sam osjećati da nisam dovoljno dobra majka. Željela sam okončati svoj život. Jednostavno sam smatrala da ne zaslužujem biti majka jer sam prvom djetetu okončala život. Bila sam na ivici, bilo mi je teško biti oko Jakea i donijela sam odluku da sve to prekinem”, ispričala je, a prenosi Daily Mail.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Ozlijedila je samu sebe i to pokušala učiniti još jednom. Danas joj je drago da nije uspjela.

“Iako imam posljedice neuspjelih pokušaja suicida, shvaćam da život nudi toliko toga”, dodaje.

S tjeskobom se borila kroz cijelu drugu trudnoću. Strahovala je da bi i drugo dijete mogla izgubiti i brinula je da će nešto poći po zlu.

“Nisam se mogla nositi sa svime”, kaže.

Catherine ima istoriju mentalnih bolesti. Od 12. godine patila je od anoreksije i bulimije, kao i tjeskobe i depresije. Vjeruje da je za sve što joj se događalo u posljednjih godinu i po dana djelomično kriv i traumatičan porođaj koji je dugo trajao.

“Kad su mi Jakea stavili na prsa, nisam osjećala ništa. Nije bilo naleta ljubavi. Kad sam došla kući, bila sam još uvijek u šoku. Okrenula sam se pretjeranom čišćenju kuće jer sam htjela imati kontrolu nad nečim”, pojašnjava.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Dijagnosticiran joj je granični poremećaj ličnosti, sina je htjela dati na usvajanje, a onda si je u novembru i decembru 2018. pokušala oduzeti život.

Uz lijekove i terapiju uspjela je prevladati sve probleme.

Bliska je sa sinom Jakeom i radi puno radno vrijeme. Njena priča je i dio dokumentarca Louisa Therouxa, a na društvenim mrežama potiče majke sa sličnim teškoćama da joj se jave kako bi im pomogla.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker