BOSANKA U BELGIJI: Bivša kraljica uručila nagradu mladoj automehaničarki iz Cazina

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Cazinjanka Anela – Dženana Merdanović jedina je automehaničarka u historiji belgijskog gradića Eupena. Za maturski rad na državnom nivou nagradu joj je uručila bivša belgijska kraljica Paola Ruffo di Calabria, piše BH Infodesk, informativni servis bh. dijaspore.

dzenana merdanovic 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 2}

“Po završetku škole za maturski rad uzela sam temu izrade kuće sa glasovnim naredbama. Glasovne naredbe se svode na izdavanje komandi pri reguliranju kućnih komponenti: paljenje svjetla, grijanja, te reguliranje toplote, zatim uključivanje muzike itd”, objasnila je Anela-Dženana.

Upitana kako je prošao prijem i druženje sa belgijskom kraljicom, ona je kazala da je prijem nagrade jbio divan, naravno da je čast biti u takvom okruženju, a naročito osvojiti prvo mjesto i primiti nagradu od kraljice.

“Nakon dodjele nagrade imala sam čast da razgovaram sa kraljicom. Razmijenile smo par riječi o mom radu, šta planiram u budućnosti i tako dalje”, rekla je ova mlada Cazinjanka

Merdanović je radila u automehaničarskoj radionici koja je specijalizirana za automobile američke proizvodnje i BMW, dok je istovremeno nastavila školovanje za višeg automehaničara na Elektromehanici, smjer elektrotehnika, provodeći jednom sedmično pola dana u školi. I u školi je bila jedina djevojka zainteresirana za ovaj zanat.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

“Što se tiče mog odabira u životu, još uvijek sam ostala pri istom. Samo što je ovaj put riječ o drugoj firmi. Pružila mi se prilika za bolje usavršavanje pa je nisam htjela propustiti”, otkrila nam je Merdanović navodeći kako se još uvijek obrazuje i ima još dvije godine uključujući i ovu koju trenutno pohađa.

Kako nam je otkrila, posao ide uvijek na bolje. U Belgiju se iz Cazina doselila 2004. godine sa svojom porodicom. Za automobile je zainteresirana još od malih nogu kada je amidža prvi put provozao na motoru. Taj doživljaj joj je, kako je rekla, bio fantastičan i od tada se javila ljubav prema motorima i ostalim dijelovima automobila. Od srednje škole se bavi poslom automehaničarke.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

48fd25f22bb320045783

Izvor: BH Infodesk

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.