AVGANISTANCI prodaju MALOLJETNE ĆERKE da bi prehranili porodice: Prizor UPLAKANOG OCA koji predaje 9-godišnjakinju LOMI SRCE NA KOMADE, a tek reči koje je izgovorio “kupcu”…

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

CNN je nedavno objavio srceparajuću reportažu o mukama oca iz Avganistana koji je svoju devetogodišnju ćerku prodao kao nevestu 55-godišnjem sunarodniku, a sve kako bi mogao da prehrani sebe i ostatak porodice.

Roditelje male Parvane Malik prodali su je 55-godišnjem Korbanu, kog opisuju kao “starca” zbog njegove sede brada i kose.

Na dan kada je Korban odveo Parvanu, njen uplakani otac Abdul molio ga je da ne povredi njegovo dete, piše CNN.

“Ovo je tvoja nevesta. Molim te, pazi na nju. Sada ste vi odgovorni za nju, molim vas, nemojte da je tučete”, rekao je kroz suze ovaj otac, koji je kasnije priznao da ga krivica izjeda.

Porodica ove devojčice rekla je da nije imala izbora i samo je jedna od brojnih siromašnih porodica koje su bile primorane da prodaju svoje mlade ćerke i udaju ih pre vremene kako bi preživeli, a sve zbog činjenica da Avganistan polako tone u humanitarnu krizu.

Parvana i njena porodica poslednje četiri godine žive u avganistanskom kampu za raseljena lica u severozapadnoj provinciji Badgis. Do sada su živeli od humanitarne pomoći posla koji im je donosio oko 3 evra dnevno. No, otkako su talibani preuzeli Avganistan u avgustu, ekonomija zemlje je na ivici kolapsa i međunarodna humanitarna pomoć je na čekanju, a posledice najviše pogađaju upravo porodice kao što je ova koje sada ne mogu da kupe osnovne potrepštine poput hrane.

Abdul je pre nekoliko meseci bio primoran da proda i Parvaninu 12-godišnju sestru kako bi ostatku porodice dao šansu da preživi.

“Moj otac me je prodao jer nemamo hleba, pirinča ili brašna. Prodao me je starcu”, rekla je ova devojčica za CNN.

Abdul je dodao da noću ne može da spava i da ga krivica izjeda, kao i da je pokušao na sve načine da izbegne ovu sudbinu. Tvrdi da je bezuspešno tražio posao, te da je pozajmio novac od rođaka, a njegova supruga je po kampu molila druge stanovnike za hranu, ali ništa od toga nije urodilo plodom.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker