Advokati za razvode podijelili neke od najokrutnijih postupaka bivših supružnika

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Razvod braka može biti itekako traumtična stvar, a emotivni odgovori osoba koje shvate da nisu jedna za drugu ili se suočavaju sa nevjerom ili obmanom, često dovode do haosa kada je riječ o samom postupku razvoda.

WDEFRGTHZJUKJHJGFTGFTHZJUKL

{module Oglas 2 – 2020}

U raspravi koja se rasplamsala na Redditu, advokati za razvode prisjetili su se nekih od nevjerovatno sramotnih postupaka bivših supružnika koji su na najbrutalnije načine pokušavali povrijediti jedni druge, prenosi Men’s Health.

Tako je jedan advokat podijelio priču u kojem je njegov klijent na suprugu prepisao pet od svojih devet kompanija koje su imale sedmocifrene novčane dugove poreznim upravama. Bivša supruga ovog klijenta provela je deset godina boreći se sa dugovima.

{module Oglas 1 – 2020}

U drugom slučaju finansijska surovost pretvorila se u okrutnost prema životinjama. Bivši suprug, kako je napisao advokat, ostavio je izuzetno vrijedne ribice da uginu na pragu kuće njegove bivše supruge. Navodno je vrijednost ovih, ukupno šest ribica, bila veća od 100.000 dolara.

Za neke bračne parove nije bitno koliko traje bitka, sve dok na kraju ne pobijedi najuporniji, kažu advokati na Redditu.

{module Oglas 0 – 2020}

“Moj advokat za razvode ispričao mi je za slučaj supružnika koji su se morali sastajati kako bi se raspravljali o bukvalno svakom predmetu koji su posjedovali. Predmet oko kojeg se nisu mogli nikako dogovoriti bio je keramička statua zeca. Ni za jedno od njih ovaj zec nije imao nikakvu sentimentalnu vrijednost, ali pošto je bio posljednji predmet oko kojeg su se morali dogovoriti, tri puta su se sastajali kako bi se raspravljali zbog ovog predmeta. Ne sjećam se kome je na kraju pripao, ali nakon što su potpisali razvod, zec je ostao na stolu advokata”, ispričala je korisnica Reddita pod imenom Much_Difference.

Još jedan advokat ispričao je kako je njegova klijentica bivšem suprugu skinula u kući sve ručke sa vrata, ormara i ladica. Advokat pod korisničkim imenom Slagathar1 priča kako je ova ista žena čekala da njen bivši suprug ode na poslovno putovanje kako bi provalila u njegovu kuću i otvorila sve česme i odvode. S obzirom da je bilo -10 stepeni, kuća je bila razrušena nakon pet dana kada se njen bivši suprug vratio s puta.

Iako su ovo izuzetno loši primjeri, advokati ističu kako je moguće imati dobar razvod.

“Uz ovaj bolni proces uvijek dolaze i bolne emocije poput tuge, poricanja i bijesa, ali tu je i prihvatanje situacije. Izazov je, u ovom slučaju, znati da ćeš uskoro biti bivši, ali i dalje moraš komunicirati sa osobom od koje se razvodiš”, kaže stručnjakinja za bračno i porodično savjetovanje Jennie Marie Battistin, osnivačica Hope Therapy centra.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker