Turkovizija: Haris Skarep će predstavljati Srbiju (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Turkish Music Box televizija i ove godine organizuje internacionalno muzičko takmičenje Türkovizyon. Zbog pandemije će ove godine biti održana pod posebnim uslovima.

kzukzufkzu

{module Oglas 1 – 2020}

Domaćini iz istanbulskog studija najavljivaće takmičare koji će se publici predstavljati ,,izvedbama sa daljine,, iz zemalja odakle takmičari dolaze. Tako će se iz studija Radio-televizije Novi Pazar, 20. decembra, svijetu predstaviti Haris Skarep, rekao je član žirija Turkovizije i direktor RTVNP, Denis Mavrić.

„Turkish Music Box Television i ove godine povjerenje za dio organizacije ukazala je televiziji Novi Pazar. Mi smo već nekoliko godina u sistemu te manifestacije.
Ove godine smo odlučili da našu zemlju predstavlja Haris Skarep. RTVNP kao najgledanija regionalna televizija u Srbiji, profesionalno i tehnički zadovoljava sve standarde za surealizaciju ovog takmičenja,, izjavio je direktor RTVNP, Denis Mavrić.

Osim Srbije , na „Turkoviziji” će nastupati i predstavnici Bosne i Hercegovine ali i druge države iz okruženja te predstavnici Kazahstana, Kirgizije, Sjevernog Kipra…

Žiri će činiti šef delegacije svake finalističke zemlje / regije, tako da će član žirija ispred Srbije biti Denis Mavrić, direktor RTV Novi Pazar, rekao  je urednik programa TVNP, Galib Gicić.

{module Oglas 0 – 2020}

,, Zadovoljstvo je naše  jer smo od početka dio tog muzičkog takmičenja. Kao i predhodnih tako i ove godine očekujemo vrhunsku reakciju publike i visok plasman. Program naše televizije prate širom svijeta, tako da će i dijaspora zajedno sa nama uživati u izvedbi Harisa Skarepa, navodi urednik programa RTVNP, Galib Gicić.

Nacionalni žiri imaće težak zadatak. Pojedinačna glasanja odlučiće ko je pobjednik, rekao  je za rtvnp.rs, producent  Adnan Ahmetović, koji više od dvije decenije učestvuje, organizuje i žirira mnoga takmičenja u ex Yu.

,,Pravila su stroga, transparentnost je visoka.
Događaj će pratiti više od 500 miliona gledalaca, a na nama je da program iz studija RTVNP prenesemo dostojanstveno jer je to razglednica Sandžaka i kompletne zemlje,, smatra Ahmetović.

Haris Skarep prvi put svoju zemlju predstavlja svijetu. Za pjesmu “Doživotno osuđen” za koju je tekst, muziku i aranžman uradio Amir Lojo, očekuje dobar plasman.

{module Oglas 2 – 2020}

“Uzbuđenje nije dovoljno slikovita riječ koja bi mogla da opiše koliko sam sretan i polaskan. Svakodnevno radimo na tome da nastup bude bez greške. Jedva čekam da ova velika priča postane java i donesem svojim sugrađanima ako ne pobjedu, onda bar neko visoko mjesto sa takmičenja, rekao je ovogodišnji predstavnik Srbije, Haris Skarep.

TurkishVision – Turkovizija je medijski projekat koji je prvi put održan 21. decembra 2013. godine u Eskišehiru.

https://www.youtube.com/watch?v=UeeDJKHIS74

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker