Lepa Brena poručila da ne gradi skijalište i hotel na Trebeviću uprkos drugačijim tvrdnjama

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prema saznjaima Klix.ba, jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije Fahreta Živojinović, odnosno Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva, međutim ona je ovo samo kratko negirala.

Lepa Brena je, prema našem izvoru, sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem do kraja januara trebala doći na finalni dogovor s nadležnima u Općini Istočni Stari Grad s obzirom na to da je ovaj infrastrukturni projekt planiran na širem području Brusa.

Međutim, ona je na pitanje novinara o projektu sve lakonski negirala, bez ikakvog detaljnijeg obrazloženja o tome da li, ako ne ona onda neko od članova njene uže porodice, planira ući u ovaj posao.

Načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović je za Klix.ba potvrdio da je usvojen Regulacioni plan koji predviđa izgradnju dvije skijaške staze sa tri zone. O investitoru, za sada, nije želio govoriti. Da li će to zaista biti Lepa Brena ili njen muž, što nam je nezvanično rečeno iz više izvora, razjasnit će se u narednom periodu kada projekat krene u realizaciju.

Skijaška staza, koja će biti građena, bi trebala ići od repetitora do Brusa, a pored nje će biti izgrađen hotel, ugostiteljski objekti i wellness centar.

Skijalište bi trebalo imati dvije staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekt je planiran u sklopu Parka prirode Trebević.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je za Klix.ba da će podržati takav projekt ukoliko dođe do realizacije te da bi to bilo veoma značajno za razvoj turizma na ovom području.

Treba podsjetiti da se o ideji izgradnje ski-staze na Trebeviću govorilo prije tri godine, kada je projekt odobrilo i Gradsko vijeće Grada Sarajeva, dok je gradonačelnik bio Abdulah Skaka. Skijaška staza je trebala pratiti trasu žičare od Vidikovca do Jarčedola, no do realizacije tog plana nikada nije došlo.

U projektnoj dokumentaciji je stajalo da bi Sarajevo bilo jedan od rijetkih, ako ne i jedini glavni grad koji bi imao skijašku stazu s pogledom na grad. Prema idejnom projektu, predviđena je izgradnja ski-staze i ski-lifta (dvosjeda) te osiguravanje sistema vještačkog zasnježivanja. S tim u vezi u planu su i objekti za održavanje i upravljanje ski-sistemom te prateći ugostiteljski objekti uz skijaške staze.

Ovaj tekst je izmijenjen nakon analize Raskrinkavanja zbog činjenice da je Lepa Brena negirala investiranje u skijašku stazu i hotel. (Klix.ba)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex