Emina Jahović o Novom Pazaru – Moj grad je jedan od najlepših na svijetu, ima poseban duh

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Rodni grad ne zaboravlja, majčinstvo ju je promenilo iz korena, dobro pamti najbolji savet o karijeri koji je dobila, a kaže da se njen uspeh nije desio preko noći, iza svega je naporan rad.

hmzjukzuki

{module Oglas 1 – 2020}

Svoj put do uspeha Emina Jahović (38) opisuje kao trnovit, iako njeni rezultati jesu blistavi. Kad činjenici da je muzička zvezda dodate i to da je ocenjuju kao ženu sa stilom koja je pomirila različite ukuse o lepoti, shvatite koja je njena pozicija na javnoj sceni.

– Gledam danas kako je lakše kad postoje Instagram, TikTok, Fejsbuk i ostale mreže preko kojih može brzo da se čuje za izvođača. Za nas je u ono vreme bilo dosta teže. Ja jesam u svom poslu postala neko za čije se ime zna, ali definitivno mi nije bilo lako da dođem do uspeha – kaže nam Emina, koja se od 2002. profesionalno bavi muzikom.

{module Oglas 0 – 2020}

Otac je bio moja ogromna podrška

Pre nego što se predstavila javnosti, morala je da saopšti porodici čime želi da se bavi.

– Pošto potičem iz akademske porodice, gde su svi lekari, nije im bilo milo kada su to čuli. Bilo je to vreme kad je u našoj zemlji bilo dosta kriminala. Ja sam im na kraju dokazala da ono što želiš može da se ostvari i na neki drugi način. Karijeru nikad nisam pravila na skandalima. Više volim da pišem, stvaram i komponujem i tek sada razumeju ceo moj plan iz detinjstva – iskrena je.

Uspomene iz detinjstva Eminu vode u rodni Novi Pazar.

 Moj grad je jedan od najlepših na svetu, ima poseban duh. Ljudi su topli, nesebični, mnogo nam je lepa kuhinja. Drago mi je što sam imala priliku da se igram na ulici jer gledam današnju decu koja su stalno na telefonu, uključujući i moju, i mnogo mi je žao što i ona ne odrastaju na stari način. Onaj miris sveže trave, isprljane pantalone, vraćaš se kući, mama se ljuti, hitno se odlazi pod tuš, da se jede, pa na spavanje – priseća se pevačica, koja ima jako veliku porodicu. Nažalost, odrastanje je obeležio i gubitak oca.

– Izgubila sam najveću podršku kao mala, sa 11 godina. To je tad bio veliki gubitak jer u tim godinama to nije ni tuga, nego trauma koju nosite ceo život. To su stvari koje ne mogu da se premoste, ali s vremenom naučiš da živiš sa tim i veruješ da te odnekud ta energija prati i čuva – ističe Emina koja danas sa sinovima Jamanom (11) i Javuzom (8) živi u Istanbulu.

{module Oglas 2 – 2020}

Bratovljevu i sestrinu decu ne odvajam od svoje

– Uloga majke me je promenila u svakom smislu. Znala sam da budem razmažena i da patim od tvrdoglavosti. Oduvek sam empatična, ali ne toliko kao sad kad sam rodila decu. Zbog Jamana i Javuza postala sam i praktična. Kada se spremam da izađem, gotova sam za pet minuta, a ranije sam to radila satima. Probudili su u meni prelepa osećanja, toliko tanana, a koja ranije nisam imala. Naposletku, živim za njih. Roditeljstvo ti automatski oduzima sebičnost i spusti ti ego tamo gde treba da bude. Postaneš divan čovek, fleksibilan, brz, jednostavan, pun ljubavi. To se bar u mom slučaju desilo – priča Emina. A čim je dobila starijeg sina, odmah je odlučila da će roditi još jedno dete, znajući koliko je dragocena veza sestara i braće.

– Moj brat Mirsad je velika duša, kao i moja sestra Sabina. Imam sreću da me štite, treće sam dete. Nekad to treće dete bude i neshvaćeno, ali je uvek zaštićeno. Mislim da je mlađi brat najveći poklon koji sam mogla da dam starijem detetu – ističe. Emina je i tetka i za tu ulogu kaže da je prava privilegija. – Ja ne odvajam Mirsadovu decu i Sabininog sina od svoje dece. Naravno, o svojoj deci brinem najviše, ali kad su zajedno, tu ljubav jednostavno ne mogu da podelim. Dobra sam tetka, igramo se, smišljamo svašta.

Kada je u pitanju njen brak sa bivšim suprugom, turskim pevačem Mustafom Sandalom, kratka je i jasna.

– Drago mi je što imamo dvoje divne dece i ne kajem se ni zbog čega jer to je deo mog života.

Javnost već duže vreme zanima Eminin emotivni status.

– Nisam u vezi, sada sam maksimalno posvećena poslu i deci – poručuje.

Reči koje ne zaboravljam

Takva je Emina iza scene, a na bini je sasvim osobena i tako je od njenih nastupa na festivalima na početku karijere, pa do danas. Popularnost prati i pritisak javnosti.

– Odrasla sam u prilično konzervativnoj porodici. Kao nemirnu i pomalo tvrdoglavu devojčicu kontrolisali su me majka, brat, sestra, pa sam naučila da živim pod pritiskom. Onda je došao pritisak javnosti. Jeste teško i još se borim s tim. Ponekad poželim da mogu da izađem i prošetam, a da me niko ne primeti, kad mi nije dan ili sam umorna. Međutim, sve to jeste pod kontrolom – napominje pevačica, koja je otpevala dosta dueta.

Poslednji, koji nosi naziv „Dobro sam“, otpevala je sa Editom Aradinović. Šta je sledeće?

– Slede ostale numere sa mog projekta „X7“. Naziv je takav jer sam snimila upravo toliko dueta. Prisutna je i ta energija sedmice, koju ja inače volim, pa je i moja promocija kozmetičke linije u Beogradu bila 7. oktobra. Pesme će se objavljivati jedna po jedna, u vreme koje budemo smatrali najadekvatnijim za emociju koju nose – poručuje.

U proteklom periodu, pored muzike, posvetila se i svom snu iz detinjstva, stvaranju kozmetičke linije. Okupila je najbolju ekipu saradnika i kao i sve drugo, radila temeljno, predano, vodila računa i o najsitnijim detaljima.

– Obišla sam najveće svetske sajmove kozmetike, od Hong Konga i Šangaja preko Dubaija, pa do Bolonje, bila sam u svim fabrikama, želela sam da naučim taj posao. Beskrajno sam zahvalna ženama što su za ovako kratko vreme oberučke prihvatile moju kolekciju i što mi svakodnevno šalju pohvale i fotografije sa proizvodima, ističe ponosno i dodaje:

“Da bi se uradio jedan ovako ozbiljan posao, treba sve te stvari i da razumeš. Ja pre svega izuzetno poštujem žene i želim da im ponudim ono što zaslužuju, a to su najkvalitetniji proizvodi koji su pristupačni i veganski, na šta sam posebno ponosna. Sve proizvode koje sam volela i želela, zajedno sa svojm timom sam uspela i da proizvedem. Osamnaest godina na sceni nije malo da shvatimo šta nam je zaista bitno. Dešavalo mi se da uđem u neku prodavnicu kozmetike, treba mi jedna stvar, a neplanirano potrošim mnogo novca. Mislim da nam i kovid i sve što se trenutno dešava pokazuju da je došlo vreme minimalizacije. Moramo da napravimo svoj mikrokosmos i razmislimo o tome da li vredi dati nenormalan novac za šminku, ili to pak može i na drugačiji način.”

Za kraj nam je ispričala da možda ništa ni u muzici ni u životu ne bi bilo tako da nije davno dobila jedan savet.

– Savet je od Fahrudina Pecikoze, najboljeg tekstopisca uz Marinu Tucaković, mog druga i producenta na drugom albumu. Imala sam podebelu svesku gde sam pisala poeziju. Kad smo se sreli u restoranu „Lovac“ u Beogradu, pročitao je moje pesme i rekao: „Znaš kada ćeš ti postati zvezda? Kad počneš sama da pišeš svoje pesme“. I to je tačno.

Nikud bez maske

– Dosta se čuvam, posebno zbog dece. Trudimo se. Mislim da nas neće zaobići, ali što kasnije, to bolje. Vrlo sam oprezna s rukama, koristim masku gde god izađem i mislim da je to dobra poruka ljudima: da se čuvaju koliko mogu i da čuvaju svoje najbliže – poručuje Emina. Pandemija nas je, ističe, podsetila koliko je novac nebitan. – Kovid nam je pokazao kakvi smo i koliko smo nemoćni u odnosu na veliku silu, na Boga ili u šta god da verujemo, na prirodu i sve stvari koje se dešavaju. Bilo da je u pitanju najbogatiji čovek na svetu ili najlepša žena, u našim rukama je toliko malo. Mislim da je čovek najsrećniji kad ima onoliko koliko mu je dovoljno.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker