Zašto je važno skinuti sat i prstenje dok traje pandemija koronavirusa

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

hands 195653 960 720

Foto:Pixabay

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Istraživanje objavljeno 2018. godine, koje je provedeno na Univerzitetu u Georgiji, otkrilo je da, kada su zdravstveni radnici nosili prstenje na svojim poslovima, dijelovi gdje prstenje dodiruje kožu predstavljaju “zaštićeno područje na kojem se bakterije mogu množiti”.

Također, u istraživanju je otkriveno da su ljudi, koji nisu nosili prstenje, imali bolji efekt pranja ruku s više ubijenih bakterija od onih koji su nosili prstenje.

Dezinfekcija ruku sa sredstvima za dezinfekciju je, također, manje efikasna ako se prstenje nosi. Istraživanje iz 2003. godine pokazalo je da su medicinske sestre, koje su nosile prstenje i nanosile sredstva za dezinfekciju ruku, koristile maramice za dezinfekciju ili prale ruke antimikrobnim sapunom, nakon toga imale više bakterija na rukama od onih koje nisu nosile prstenje, a obavile su iste higijenske postupke, navodi Insider.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Prstenje koje se skine s prstiju, a prije nego što se vrati nazad, mora se također oprati.

“Ako je prstenje kontaminirano i vi ga vratite na prste nakon pranja ruku, ponovo ste kontaminirali ruke”, navodi za HuffPost Lucy Wilson, profesorica na Odsjeku za hitne zdravstvene usluge sa Sveučilišta Maryland.

Ako se ne možete odvojiti od svog prstenja, historičarka nakita Elizabeth Doyle savjetuje prstenje oprati vrućom vodom i sapunom kako biste ga dezinficirali bez bojazni od oštećenja, a što bi se moglo dogoditi upotrebom sredstava za dezinfekciju ruku.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Preuzeto:Klix

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker