Pitanje koje svi postavljaju: Može li se osoba dva puta zaraziti koronavirusom?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ne samo regionalni, već i svjetski stručnjaci ističu da je mnogo nepoznanica vezano za koronavirus

maske korona

{module Oglas 1 – 2020}

Da li se može dva puta zaraziti koronom? Ne samo regionalni, već i svjetski stručnjaci ističu da je mnogo nepoznanica vezano za koronavirus, a osim najvažnijeg pitanja – kada će proći epidemija, ono što takođe mnoge interesuje jeste dali osoba koja je preležala koronu može ponovo da se zarazi?

Širom svijeta bilo je nekoliko slučajeva ponovnog zaražavanja, a šta o tome kažu članovi srbijanskog medicinskog Kriznog štaba, epidemiolog dr. Predrag Kon i imunolog dr. Srđa Janković?

{module Oglas 0 – 2020}

“Čuo sam za to ali u svojoj praksi sam imao samo jedan slučaj, jednu SMS poruku gd.e me je pacijent obavijestio da je mjesec i po nakan što je izbacio korona virus, bio ponovo zaražen. Nisam to istražio do kraja, definitivno postoji kao mogućnost, ali ovo je jedini put da sam imao tu informaciju i nikad poslije”, kaže Kon.

Imunolog Srđan Janković dijeli mišljenje kolege.

“Znamo za to još iz prvog mjeseca epidemije u kini, bio je takav slučaj, Jeste moguće, ali pitanje je koko je učestalo. kod osobe koja preleži korona virus, to ostavlja određeni stepen zaštite, ali ne znamo u kojoj mjeri i koliko dugo će da traje. Teorijski postoji mogućnost, ali čini mi se da je prije riječ o izuzecima, nego o pravilu”, mišljenja je Janković.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker