PACIJENTICI SEDAM MJESECI NISU SAOPŠTILI DA IMA RAK: Moje zdravlje su upropastili

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Lina Budak, onkološka pacijentica, koja tvrdi kako joj u bolnici nisu saopštili sedam mjeseci da ima rak kazala je kako traži ispravak protokola kako bi se ubuduće spriječilo neučinkovito i zakašnjelo liječenje.

Na ovu temu oglasio se i Vili Beroš, hrvatski ministar zdravstva koji je kazao da će zdravstvena inspekcija ispitati ovaj slučaj, te je dodao da možda postoji “drugi motiv” za to što je Lina Budak ipak izašla u javnost sa svojom pričom.

Budak je hrabro odgovorila ministru i kazala je kako je njen jedini motiv hitno ispravljanje grešaka i protokola postupanja.

Moje zdravlje, moju budućnost su upropastili, ali sam ukazala da se isprave sistemske greške – kazala je.

Budak tvrdi da se nakon biopsije javila na šalter gdje su joj uzeli podatke i kazali su joj da će je zvati kada nalazi budu gotovi.

Kako me nisu zvali, 11. aprila 2022. godine sam otišla po nalaze, dobila sam ih hrpu, a među ostalim dva s biopsije dojke.

U jednom je bio citološki nalaz i pisalo je da nema malignih stanica. Danas znam da je nedostajao treći nalaz koji je bio izrađen tek 19. aprila, a ja sam 11. aprila pitala u Klinici za tumore ima li još kakav nalaz u izradi, hoće li ga dostaviti i trebam li čekati. Rekli su da ne, da sam sve dobila – ispričala je pacijentica.

Dodala je i da nije bila upućena da treći nalaz može preuzeti isključivo kod specijaliste, te da nalaz niko nije niko pogledao sve do 21. novembra.

Iako je njeno zdravlje ovim postupkom direktno narušeno, pacijentica smatra da to niko nije namjerno uradio i da se radi samo o grubom organizacijskom nemaru te da se bolnica vodi na pogrešan način, prenosi Fenix magazin.

 

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex