Ovo su simptomi koji prate pacijente izlečene od korona virusa još mnogo vremena

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Takozvani “Covid sindrom”

koronadepresija 830x0

Foto: Pixabay

{module Oglas 1 – 2020}

Iako je vrhunac pandemije korona virusa već prošao u velikom delu Evrope, a bolnice više nisu prepune, na hiljade onih koji su se oporavili od COVID-19 i dalje pate od dugotrajnih simptoma kao što su pomućena svest, zamor i gubitak daha.

Kako navodi CNN, jedan od takvih primera je slučaj Emilijana Peskarola, 42-godišnjeg profesionalnog ronioca iz Italije, koji je u bolnici u Ðenovi lečen 17 dana tokom marta i aprila, a tri meseca posle odlaska kući i dalje ima problema sa disanjem.

Peskarolo ističe da, po otpuštanju iz bolnice, nedeljama nije primećivao nikakav napredak u daljem oporavku i da mu se čak i kratka šetnja činila kao penjanje na Mont Everest.

{module Oglas 0 – 2020}

Kako kaže, gubio je dah i tokom govora, zbog čega je bio veoma zabrinut, a tek kada je, zajedno sa desetinama drugih rekonvalescenata, krenuo na rehabilitaciju u jednoj klinici u svom gradu, napredak je postao vidljiv.

Skorija istraživanja pokazala su da COVID-19 oštećuje ne samo pluća već i bubrege, jetru, srce, mozak, nervni sistem, kožu i probavni trakt.

Zbog toga su usluge rehabilitacije za rekonvalescente počele da nude i zdravstvene vlasti u Velikoj Britaniji, gde se oni koji pate od dugotrajnih simptoma organizuju i u internet zajednice, pokušavajući da sebi olakšaju put do oporavka, navodi CNN. (Telegraf)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker