DOK JE ČEKAO DRUGU DOZU: Velšanin oboleo od kovida mesec dana nakon što je primio vakcinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

BRITANSKI medicinar dobio je korona virus mesec dana nakon što je dobio prvu dozu vakcine – samo nekoliko dana nakon što mu je otkazana druga doza. 

jztzjkzktz

{module Oglas 1 – 2020}

Dejvid Longden (43) je bio jedan od prvih ljudi na svetu koji su dobili Fajzerovu vakcinu, 8. decembra, dan nakon što je počela vakcinacija u Velikoj Britaniji, rekao je on za Vels onlajn.

Drugu dozu Fajzerove vakcine trebalo je da dobije 5. januara, ali je to otkazano zbog promene plana britanske vlade koja želi da bar jednu dozu dobije što veći broj stanovnika.

Vodeći zdravstveni radnici u Velikoj Britaniji su savetovali da se dve doze vakcina kompanije Fajzer i AstraZeneka daju u razmaku od 12 nedelja, mada je prvobitno rečeno da bi razmak trebalo da bude 21 dan.

{module Oglas 0 – 2020}

Longden je saznao da je pozitivan na kovid 19 u petak, 8. januara, i sada je u samoizolaciji u svom domu u Pontipridu, kako ne bi bio u blizini njegovog partnera Endrua Prajsa.

Longden radi u A&E bolnici “Princeza Vels” u gradu Bridžendu, a rekao je da vlada mora da zaštiti radnike koji su na prvoj liniji fronta u borbi protiv kovida.

-Van posla sam nekoliko dana dok je odeljenje za hitne slučajeve gde radim prenatrpano pacijentima. Bridžend je jedna od oblasti Velsa sa najvećim brojem obolelih. Takođe, u opasnosti sam da zarazim partnera. On je dijabetičar i ima još nekih zdravstvenih problema. Da su mi dali drugu dozu kada je trebalo, sada bih bio miran – rekao je Longden. 

On je počeo loše da se oseća 7. januara, odmah se testirao u gradu Mertir Tajdfil i 24 sata kasnije mu je potvrđeno da je oboleo od kovida 19.

-Imao sam glavobolju i onda mi je glava bila jezivo hladna. Dan pre toga sam imao dijareju, a onda sam se osetio malaksalim i letargičnim. Nakon toga mi se naglo pogoršalo stanje i imao sam mnoge simptome tipične za kovid – privremeno sam izgubio čulo mirisa, ukusa, ali hvala bogu, nisam imao povišenu temperaturu – otkrio je Longden. (Tanjug)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker