U OVOJ ZEMLJI je pandemija i ZVANIČNO GOTOVA: Nema više kovid propusnica, niko se ne testira i žive normalno

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Danska, koja je 11. marta 2020. bila prva država u severnoj Evropi koja je uvela ograničenje kretanja i karantin, sada postaje prva koja u potpunosti uklanja iste! Za Dance je pandemija Kovida-19 i zvanično završena.

Zemlja će u petak, 10. septembra, ukinuti sva ograničenja vezana za korona virus, a vlada je proglasila da virus više nije “kritična pretnja društvu” zahvaljujući činjenici da je 72 odsto populacije vakcinisano.

“Epidemija je pod kontrolom”, rekao je prošle nedelje ministar zdravlja Magnus Hejnike.

Danska bi mogla da pokaže ostatku sveta kako je to ponovo živeti normalno, jer oni tvrde da nisu pobedili bolest, već da su našli način da žive sa njom.

Na povratku života u normalu radi se već nekoliko meseci, a vlada tvrdi da bi mogli da tolerišu i više stope infekcije zbog ako 95 odsto ugroženih (korisnika domova za stare i građana starijih od 60) bude u potpunosti vakcinisano.

Premijerka Mete Frederiksen rekla je da je vakcina “super oružje koje će sve pobediti”.

“Svakodnevni život se srećom vratio na većini mesta. Očekujemo da ćemo u budućnosti izbeći velika ograničenja”, dodala je.

Od ove nedelje deca koja idu u školu i vrtić neće se više automatski slati kući ako učitelj ili vaspitač dobiju virus. Ljudima više nisu potrebne kovid propusnice. Dozvoljeni su muzički festivali u punom obimu. Čak su i noćni klubovi, posle 18 meseci pauze, ponovo otvoreni.

I sve to uprkos činjenici da je broj pozitivnih slučajeva trenutno pet puta veći nego što je to bio krajem juna. Sa druge strane, broj mrtvih je 10 nedeljno u odnosu na više od 200 koliko je to bilo tokom najgorih nedelja pandemije u januaru ove godine.

Ipak, Hejnike upozorava da postoji rizik od “epidemije nevakcinisanih”. U starosnoj grupi od 15 do 18 godina vakcinisano je samo 43, 5 odsto, a zaostaju i oni u svojim 20-im.

“Puštanje virusa da se slobodno kreće u školama moglo bi da donese neočekivane opasnosti. Bojim se da će svi 20-godišnjaci poludeti po klubovima i sve nas upropastiti”, ističe Vigo Andersen, vanredni profesor Univerziteta Roskilde.

Izvor:zena.blic.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker